Annonce
Svendborg

Vindmølledebatten: Valget imellem mega-møller eller mega-smart?

Byrådsmedlem Per Nykjær Jensen (i midten) mener, at kommunalvalget kommer til at stå i klimaets tegn. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Dagen før byrådsmødet den 27. oktober stoppede den røde glente Broholmprojektet, og i går (tirsdag, red.) meddelte borgmesteren, at han nu synes, at det er bedst for demokratiet at udsætte beslutningen om, hvorvidt Svendborg Kommunes lokalområder skal være hjemsted for flere mega-vindmøller, til efter næste valg.

Venstres byrådsgruppe er enige – vi synes, at det er en bragende god beslutning.

Borgmesteren står dog fortsat fast på sin beslutning. Han vil rejse flere megamøller i Svendborg Kommune og mener, at det er nødvendigt for at nå i mål med den grønne omstilling.

Borgmesteren gør også meget ud af at fortælle, at hvis det bliver Venstre, som kommer til at styre udviklingen efter kommunalvalget, så kommer der ikke til at ske noget som helst med den grønne omstilling.

Jo, borgmester! Dét gør der.

Vi er klar til at gå i gang på mandag. Der er allerede afsat 34 mio. kr i budgettet, så det er nu, der skal sættes gang i endnu flere kommunale energirenoveringer.

Vi skal udskifte olie- og gasfyr med varmepumper. Vi skal have flere elektriske biler, flere ladestandere og flere smarte oplagringssystemer. Derudover skal der solceller og batterier på alle kommunale bygninger. så f.eks. Madhusets frysere kan køre på egen solcellestrøm om natten.

Vi vil også gerne hjælpe Svendborg Fjernvarme med flere store varmepumper og elvarmekedler. Vi ønsker kraftvarmeværket omdannet til et pyrolyseværk, som omdanner plastik til genbrug. Vi ønsker smarte døgnstyringssystemer, så al den vindkraft som i dag går til spilde, fordi den laves på de forkerte tidspunkter – kan udnyttes bedre. Vi vil også etablere et ”Borger Klimaråd”. Rådet skal være med til at drøfte energipolitik og pege på nogle områder, hvor borgerne kan se en ide i at anbringe solcelleparker - og måske opgradere nogle af de ældre vindmøller. Det skal ske på måder og steder, hvor det ikke generer borgerne.

Den 16. november 2021 bliver derfor et klimavalg! Det bliver valget imellem dem, der vil megavindmøller på land og dem, der ønsker mere natur- og borgervenlige veje til den grønne omstilling.


Den 16. november 2021 bliver derfor et klimavalg! Det bliver valget imellem dem, der vil megavindmøller på land og dem, der ønsker mere natur- og borgervenlige veje til den grønne omstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OB's Jens Jakob Thomasen er færdig for i år

Annonce