Annonce
Svendborg

Vindmølledebatten: Er valgkampen startet?

John Arly Henriksen, Socialdemokratiet. Foto: Anders H. Jensen
Annonce

Læserbrev: Borgmesterkandidat Mette Kristensen (V) har travlt ved tastaturet i denne tid.

Der er jo kun et år til næste kommunevalg, og landvindmøller er tydeligvis blevet en kampfront, som ligger venstres hjerte nær. Der er fokus er på alle de ulyksaligheder vindmøllerne bringer med sig. Ikke mindst i Gudmekongens land, hvor Mette Kristensen har sit bagland.
Debat er godt, når bare det er faktuel baseret og ikke folkeforførende følelser og hysteri. Men der skal jo nok en skarp retorik til for at vække vælgerne, og det kræver sikkert lidt ekstra benzin på bålet, hvis borgmesterkandidat Mette Kristensen skal nærme sig den popularitet den siddende borgmester pt. rider på.

Nu er vindmøllefronterne jf. læserbrev (FAA 30.09.20) udvidet til også at starte en skrammekampagne i Hundstrup, Skårup, Stenstrup, Høje Dong og Tåsinge. Jeg kan berolige borgerne med, at der pt. absolut ikke er noget i støbeskeen i berørte områder.

Det undrer mig da iøvrigt, at borgmesterkandidaten ikke rådfører sig med sin byråds- og partikollega Birger Jensen, som har to velfungerende smukke vindmøller stående i sin egen baggård. De har da roteret i flere år til gavn for miljøet og den grønne dagsorden. De er et signal på vejen frem, nemlig at sikre grøn energi og passe på miljøet for vores børns skyld.

Jeg vælger at tro på, at borgerne i Svendborg Kommune godt kan tænke selv og skille skidt fra kanel. Flere borgere har overfor mig udtrykt velvilje overfor landvindmøller, men er bekymret for den meget følelsesladet debat i pressen og ikke mindst stemningen på de sociale medier.


Jeg vælger at tro på, at borgerne i Svendborg Kommune godt kan tænke selv og skille skidt fra kanel.


Der må man medgive borgmesterkandidaten, at hun har startet lidt kvabsøer i det ellers rolige hav fremtidige generationer kalder ”Klimakamp”. Set fra et lidt strategisk helikopterperspektiv tænker jeg, at Venstre vælger det lange seje træk, og allerede har startet valgkampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce