Annonce
Debat

Vindmølledebat: Tak til SF-formand for klart standpunkt

Illustration: Best Ene

Så blev der luftet ud. Den klamme kælderlugt af fedtspilleri og fakta-resistent “fummer-lummer” er forduftet.

Tak til avisen for forsiden 20. april, og tak til Maj Stillinger. Flot af hende med en klar udmelding af standpunkt (at der ikke skal være vindmøller ved Broholm, red.), som jeg selvfølgelig er fuldstændig enig i, men der er mere i det end det: For med denne klare udmelding lægges der an til åben og ansvarlig vidensbaseret dialog internt i forvaltningen og eksternt. Mellem borgere og kommune, og der er et stort - kæmpe stort - potentiale for forbedring!

Det er som om, den demokratiske samtale er blevet gidsel i en snæversynet borgerudskamning (“I er imod Grøn Energi”!) og borgerspanking (prøv at piske i fløden istedet for…).

Annonce

I et forsøg på at forstå hvad det er, der driver denne møllefanatisme, når alle tilgængelige vederhæftige fakta går imod opførelsen af den slags industrianlæg på landjorden, må de eneste tilbageblevne årsager være en uskøn blanding af “egen-image-pleje” og karriereplanlægning light - krydret med et stænk Memento Mori.

Og ja: Alt har sin tid, og snart er Bo Hansen, Flemming Madsen og Bruno Hansen og deres meningsfæller, samt deres landbaserede industrianlæg forklædt som møller lige så fortidige og lige så umoderne som uldhårede næsehorn på den jydske højderyg. (Sidst man så dem var mellem de to istider)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce