Annonce
Svendborg

Vindmølledebat: Byrådet, vindmøller og helbred

Byrådet rykker den 27. oktober ud af byrådssalen til Vejstrup Forsamlingshus. Her skal politikerne blandt andet stemme om, der skal opstilles kæmpevindmøller ved Broholm Gods. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

De byrådsmedlemmer, der er for opstilling af vindmøller ved Broholm, har hele tiden travlt med at henvise til Folketingets 2030-plan mv. Det kan jo undre, at man bare blindt vil følge den, når Folketinget ikke lever op til det, de har stillet kommunerne i udsigt – nemlig, jeg citerer et brev fra Miljø- og klimaministrene (2013): ”med en grundig undersøgelse én gang for alle kan imødegå bekymringerne”. Undersøgelsen blev også lavet, den var ydermere nærmest ”specialdesignet” til at frikende de store vindmøller for helbredseffekter. Det lykkedes som bekendt ikke!

Så når for eksempel Flemming Madsen (S) den 15. oktober i artiklen: ”Med særlige hensyn til flagermus: Broholmmøller på vej mod politisk godkendelse” udtaler følgende: ”Og hvad angår risikoen for helbredet, så er det ikke noget, der ifølge Sundhedsstyrelsen er belæg for. Så ved jeg godt, at der er alle mulige udenlandske undersøgelser fra blandt andet New Zealand. Men jeg kan jo ikke sætte mig ud over de danske myndigheders vurderinger, for hvor er vi så henne?” så taler han mod bedre vidende, for det er jo ikke længere kun udenlandske undersøgelser, der viser, at der er problemer. Det gør den danske undersøgelse der var designet til ”én gang for alle kan imødegå bekymringerne” også.

Derfor blev konklusionen på undersøgelsen, da den var færdig i 2019 da også, at der var behov for yderligere undersøgelser af høj kvalitet. Når en forsker udtaler det, er der naturligvis grund til at udvise forsigtighed, advarselslamperne blinker, kan man sige. Nu er det altså ikke længere ”kun” Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin (DASAM), der har tændt advarselslamperne. Deres lamper blev i øvrigt tændt af Lægeforeningen, deres advarselslamper er nemlig også tændt.

Gad vide, hvor mange danske lægers advarselslamper, der skal blinke, før byrådet i Svendborg kan se dem?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Borgmester til de ærøske forbrugere: Hvis du handler lokalt i dag, vil butikken også være der i morgen

Annonce