Annonce
Svendborg

Vinder af handicappris: Prismodtagere håber på mere plads

Årets handicappris i Svendborg Kommune gik til UFL Klub Svendborg. Pressefoto
UFL Klub Svendborg er årets modtagere af Svendborg Kommunes Handicappris, og klubben er så populær, at der er behov for større lokaler.
Annonce

Svendborg: Handicaprådet i Svendborg Kommune har i år uddelt Handicapprisen til UFL Klub Svendborg. Klubben, der blev oprettet i 2016, er et tilbud for unge med særlige behov, som hver anden mandag mødes i Café Tryg til samvær og aktiviteter. I en af de mange indstillinger til Handicapprisen lyder det: "De frivillige vejledere er utroligt engagerede og lægger rigtig mange timer i planlægning og forberedelse, som især denne gruppe har brug for."

Birthe Ramsgaard er en af de otte frivillige, der driver UFL Klub Svendborg. Og hun er selvsagt glad for anerkendelsen.

- Vi er superglade for alle indstillingerne, og at vores indsats bliver værdsat, siger hun.

Hun mener, at dét, der gør UFL Klub Svendborg særlig, er, at den rummer en broget og forskelligartet gruppe mennesker.

- De er alle unge med særlige behov. Nogle bor på bosteder, andre i lejligheder, hvor der er støtte. De har forskellige typer handicap, nogle er psykisk sårbare, andre har ADHD, nogle sidder i kørestol, og mange af dem føler sig også ensomme. Vi forsøger at skabe samvær og sætte dem sammen på tværs, så de får kendskab til hinanden og forhåbentligt får dannet nogle venskaber, der går ud over klubben, siger Birthe Ramsgaard.

Annonce

Håber på mere plads

Klubben har i alt 40 medlemmer mellem 20 og 48 år, og de er med til at beslutte, hvad der skal foregå i klubben gennem et aktivitetsudvalg. Birthe Ramsgaard og de andre frivillige sammensætter på den baggrund et program og søger midler til de forskellige aktiviteter.

Birthe Ramsgaard fortæller, at man forsøger at variere aktiviteterne, så der både er noget "sjovt" og noget "lærerigt" på programmet. I klubben har man blandt andet haft kurser i selvforsvar og kost og ernæring, ligesom man har afholdt tegne-, male og spilleaftener. Ligeledes arrangerer klubben weekendture.

Trods sin korte levetid er klubben så populær, at der lige nu er 8-10 personer på venteliste. Men for at få plads til dem kræver det enten udskiftning i klubben - eller større lokaler.

- Vi har lejet os ind i Café Tryg og har klubaften hver anden mandag. Og vi er lidt klemt, 40 mennesker er mere, end hvad vi indimellem magter, og nogle af brugerne kan ikke klare al den larm, der kan opstå, siger hun.

- Vi håber, vi kan finde et sted, hvor vi kan være hver mandag, så vi får mulighed for at lave endnu mere klub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce