Annonce
Ærø

Vildsvin nummer 13: Fundet i november ved Eriks Hale

Siden 20. oktober er der fundet 13 døde vildsvin på de ærøske strande. Dette vildsvin blev fundet den 3. november ved Bregninge af Kim Bang Jensen. Foto: Kim Bang Jensen
Den 17. november blev vildsvin nummer 13 fundet ved Eriks Hale, oplyser Fødevarestyrelsen.

Ærø: Der er fundet endnu et dødt vildsvin på de ærøske kyster, oplyser Fødevarestyrelsen.

Vildsvinet blev fundet den 17. november ved Eriks Hale i Marstal.

- Det var stort set bare nogle knogler holdt sammen af lidt bindevæv, så der er formentlig nogle krabber eller fisk, der har muntret sig, siger Stig Mellergaard, der dyrlæge og chefkonsulent i fødevarestyrelsens afdeling for dyresundhed.

Siden 20. oktober er der fundet 13 døde vildsvin på Ærøs kyster. Ingen af svinene er blevet undersøgt for afrikansk svinepest, da Fødevarestyrelsen ikke ved, hvor vildsvinene kommer fra.

"Vildsvin, som driver i land, og som vi ikke ved, hvor stammer fra, bliver ikke testet for svinepest. Veterinærfagligt kan vi ikke bruge testresultatet til noget, når det eneste, vi ved, er, at vildsvinet ikke er fra Danmark og aldrig har været levende på dansk grund," har Stig Mellergaard tidligere udtalt til Fyns Amts Avis.

Det har dog undret Danmarks Naturfredningforenings præsident, som mener, at det er mærkeligt, at man bygger et dyrt vildsvinehegn ved grænsen, men undlader at undersøge de døde vildsvin, som skyller op de danske kyster.

- Jeg synes, det er helt uforståeligt. Man starter med at bygge et vildsvinehegn, som ikke har nogen effekt på vildsvin, men til gengæld er skadelig for naturen. Når der så kommer vildsvin til Danmark, vil man ikke teste dem, fordi man ikke vil vide, hvad de eventuelt har med sig. Det er relativt absurd, sagde Maria Reumert Gjerding til Ritzaus Bureau i oktober.

Her er de 13 vildsvin fundet

20. oktober: Eriks Hale
21. oktober: Risemark Strand
22. oktober: Tranderup
22. oktober: Voderup
22. oktober: Jørbæk
23. oktober: Eriks Hale
23. oktober: Eriks Hale
25. oktober: Vejsnæs
28. oktober: Voderup
30. oktober: Søby Vestermark
3. november: Bregninge
10. november: Skjoldnæs
17. november: Eriks Hale
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce