Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vilde konservative ambitioner: Vil tredoble mandattallet

De konservative regner med, at Søren Clemmensen får følgeskab af 13 andre navne på opstillingslisten. Otte af dem er klar. Foto: Kim Rune
Konservative har sat navne på ni kandidater og regner med at præsentere yderligere fem inden valget. Det vil være en fordobling af antallet af kandidater i forhold til 2017.

Faaborg-Midtfyn: I dag er Søren Clemmensen, Ringe, ene om at repræsentere Det Konservative Folkeparti i kommunalbestyrelsen, men det bliver der ændret på fra årsskiftet. Her vil han have følgeskab af to partifæller. I hvert fald, hvis lokalformand Kirsten Birkelunds ambitioner skal indfries.

- Ja, ja, det kan da godt være, der er nogen, der ryster på hovedet af mig, men i 2017 manglede vi altså sølle 34 stemmer i at få kandidat nummer to valgt, konstaterer Kirsten Birkelund.


Annonce

Vi har kandidater i nærheden af Faaborg, men altså ikke i selve Faaborg, og det er et stort minus.

Søren Clemmensen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti


- Dertil kan du roligt lægge, at Søren Clemmensen har været og er meget synlig med at føre konservativ politik i kommunalbestyrelsen, og at vi i øjeblikket stormer frem i meningsmålingerne på landsplan, siger hun videre.

Regner med 14 kandidater

Formanden peger også på, at en del af forklaringen på, at Konservative i 2017 måtte nøjes med ét mandat var, at partiet blot stillede med syv kandidater.

- Lige nu har jeg ni navne, jeg kan offentliggøre, tilsagn fra en 10. og en forventning, at medlemmerne har 14 navne at prioritere i rækkefølge, når vi holder generalforsamling medio maj, siger hun.

Det ene navn, det der står i toppen, ligger fast, for de lokale konservative afgjorde allerede sidste år, at Søren Clemmensen igen skal være spidskandidat.

Annonce

Mangler én fra Faaborg

Han vil gerne have lidt større geografisk spredning:

- Noget af det aller vigtigste er at have mange kandidater på opstillingslisten. Vi er allerede nået et godt stykke ad vejen, men desværre er vi ikke godt dækket over hele kommunen. På Midtfyn ser det nogenlunde ud, men i det nordøstlige hjørne med Årslev, Ferritslev og Rolfsted kunne vi godt tænke os en kandidat eller to, ligeledes i Nr. Lyndelse og Nr. Søby. Og i kommunens største by Faaborg har vi ikke et eneste emne. Vi har kandidater i nærheden af Faaborg, men altså ikke i selve Faaborg, og det er et stort minus, skriver Søren Clemmensen i et nyhedsbrev, hvor han understreger vigtigheden af flere kandidater:

- Det er nemlig en kendsgerning, at enhver kandidat, på grund af personlige bekendtskaber eller familiære relationer, samler nogle stemmer op, som ellers ville gå til anden side, pointer spidskandidaten.

De navne, der ud over Clemmensen er klar, er i vilkårlig rækkefølge:

Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, Arreskov, Michael Jungfeldt, Horne, Morten Hougaard, Ringe, 18-årige Simon Lindberg, Haastrup, Jørgen Johannes Thomsen, Rudme, Michael Møller, Broby, Steffen Møller, Ryslinge og Kirsten Birkelund, Ringe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce