Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vil slå Stavnsager: Veteran går efter borgmesternominering

Kristian Skovslund Nielsen forsøger nu at blive borgmesterkandidat for sit parti, Venstre. Foto: Torsten Cilleborg
Kristian Nielsen stiller op mod Ole Pedersen som borgmesterkandidat for Venstre

Faaborg-Midtfyn: Venstreveteranen Kristian Skovslund Nielsen, Brobyværk, har nu meddelt formanden for Venstre i Faaborg-Midtfyn, Martin Borch-Madsen, at han "melder sig ind i kampen" om at blive borgmesterkandidat for sit parti ved kommunalvalget i november næste år.

Dermed får Venstre mindst to kandidater at vælge mellem på opstillingsmødet i Ringe 14. september.


Jeg synes, jeg leverer et seriøst stykke arbejde og er godt inde i kommunens økonomi og styrelse. Så facit er blevet "prøv dog". Alle, jeg har talt med i familien og politik, har sagt, at de synes, jeg skal give det et skud.

Kristian Skovslund Nielsen, der vil kandidere til posten som borgmesterkandidat for Venstre.


I forvejen har Ole Filstrup Pedersen, Horne, forlængst meddelt sin kandidatur.

66-årige Kristian Nielsen er tidligere landmand, og han har været med i lokalpolitik i næsten 20 år. Han har sæde i kommunens betydningsfulde økonomiudvalg, han er formand for sit partis syv mandater store byrådsgruppe og Venstres leder under budgetforhandlingerne. Tillige er han formand for kommunens handicapråd.

Annonce

Opfordret af medlemmer

Traditionelt er han ikke nogen stor stemmesluger. Ved valget i 2017 genvandt han med nød og næppe sin plads i kommunalbestyrelsen - på Venstres yderste mandat - selv om han var opstillet som nummer to på listen.

Kristian Skovslund Nielsen

Født 15. juni 1954 i Brobyværk, gift med Lillian Hansen, har fire børn.

Uddannet landmand og drev indtil for 20 år siden landbrug i Brobyværk. Besætningen af malkekvæg er i dag afhændet, og det meste af jorden er solgt fra. Det er dog stadig tre hektar jord omkring ejendommen.

Har været engageret i lokalpolitik for Venstre i næsten 20 år. Er formand for sit partis byrådsgruppe, medlem af økonomiudvalget og formand for kommunens handicapråd.

Fik 245 personlige stemmet ved valget i 2017.

Selv fortæller han om sine overvejelser:

- De bunder i, at flere medlemmer har spurgt mig, om det ikke var noget for mig at blive borgmesterkandidat. Nu har jeg haft sommeren til at cykle rundt i Danmark og tænke mig godt om, og sagen er jo den, at jeg har fyldt mit liv med politik. Jeg synes, jeg leverer et seriøst stykke arbejde, og er godt inde i kommunens økonomi og styrelse. Så facit er blevet "prøv dog". Alle, jeg har talt med i familien og politik, har sagt, at de synes, jeg skal give det et skud.

Du stillede også op som borgmesterkandidat i 2012, forud for valget i 2013, men dengang valgte dine partifæller Christian Thygesen, og han blev borgmester. Hvad gør dig til en bedre kandidat i dag?

- Jeg synes, jeg har fået en betydelig erfaring, men ellers er der nok ikke så meget, jeg gør anderledes.

Men i 2012 valgte medlemmerne jo netop én, der slet ingen politisk erfaring havde. Hvorfor betyder din erfaring mere for medlemmerne i dag?

- Erfaringen er nu engang min styrke, og så er jeg uforbedrelig optimist. Der var en helt særlig situation omkring Christian Thygesen, så man ikke kan sammenligne den med vores opstillingsmøde til september, men vi får jo se, hvad medlemmerne synes.

Annonce

Klar til at være på

Du fik ikke noget særligt prangende personligt valg i 2017, kun 245 stemmer, selv om du stod som nummer to på Venstres liste. Det tal skal vel nærmest ti-dobles, hvis du skal have en reel chance for at blive borgmester?

- Det er rigtigt, at mit personlige valg ikke var så godt i 2017, blandt andet tabte jeg meget på min egen hjemmebane i Brobyværk, uden jeg synes, jeg gjorde mig uvenner med folk. Dengang gjorde jeg meget ud af partiets valgkamp og fik nok ikke gjort så meget ud af de lokale interesser. Det er noget helt andet at stå øverst på en liste. Så er man på hele tiden, og det føler jeg mig klar til.

Din modkandidat, Ole Pedersen, har allerede haft en platform som Folketingskandidat, hvor han fik næsten 4000 stemmer sidste år. Har han en fordel der?

- Ole og jeg har forskellige politiske arbejdsområder. Jeg er meget fordybet i kommunens økonomi og store linjer, mens han arbejder godt med børneområdet og foreningslivet. Vi har en gentlemanaftale om, at vi kun udtaler os om det, vi hver især er gode til. Den vil jeg holde mig til.

Annonce

Løfter lidt af sløret

Selv hvis Venstre vælger dig som borgmesterkandidat, så skal du op mod Socialdemokraternes siddende borgmester Hans Stavnsager, der ligner én, der har vinden i ryggen. Hvad vil du gøre for at vinde vælgerne tilbage til Venstre?

- Ja, man kan ikke løbe fra, at Stavnsager står godt i øjeblikket, men meget ændrer sig i politik, og Faaborg-Midtfyn har jo vist sig som en svingkommune, hvor der er kommet en ny borgmester ved hvert valg. Jeg vil løfte fligen for min strategi på opstillingsmødet i Ringe den 14. september. Her får Venstres medlemmer lejlighed til at høre det, før de kan læse det i avisen.

Kristian S. Nielsen kunne 21. november 2017 ønske Hans Stavnsager tillykke med borgmesterposten. Nu gør han selv et forsøg på at stille direkte op imod Stavnsager. Foto: Michael Bager

Venstre har sat fristen for at melde sig som borgemsterkandidat til 15. august kl. 23.59, men det ventes ikke, at der melder sig andre end Ole Pedersen og Kristian Nielsen. Medlemmerne afgør sagen på et opstillingsmøde 14. september.

Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce