Annonce
Svendborg

Vil du bo ved vandet?: Politikere giver grønt lys til nye seniorboliger ved Kogtved Søfartsskole

Humlebo Gruppe går formentlig i gang med byggeriet af en række nye seniorboliger ved Kogtved i efteråret 2021. Byggeriet kommer til at tage 15-16 måneder, fastslår Humlebo Gruppens administrerende direktør. Arkivfoto: Roland P
Teknik- og Erhvervsudvalget har givet grønt lys til, at der kan udarbejdes en ny lokalplan for området ved Kogtved Søfartsskole. Humlebo Gruppen, som har købt grunden, forventer at kunne gå i gang med boligbyggeriet efter sommerferien i 2021.

Svendborg: Efter flere politiske krumspring ser det nu ud til, at de sidste sten er lagt til et nyt seniorboligbyggeri ved det tidligere Kogtved Søfartsskole.

Et flertal i Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede på sit udvalgsmøde onsdag at sætte gang i udarbejdelsen af en ny lokalplan, og når den ligger klar, kan Humlebo Gruppen gå i gang med at bygge de seniorboliger, som gruppen har planlagt på grunden.

- Der har ikke været ret mange høringssvar, og dem, der har været, har primært handlet om de nye bygningers højde, offentlighedens adgang til grunden og de gamle træer i alleen, fortæller Per Nykjær Jensen (V), der er næstformand i Teknik- og Erhvervsudvalget.

Annonce

Ingen af høringssvarene har dog givet anledning til ændringer i lokalplanen, og derfor går kommunen, så snart sagen har været behandlet i byrådet, i gang med at udarbejde den nye lokalplan for området.

Uenighed om Kogtved-byggeriet

I foråret trak Humlebo Gruppen sig fra en betinget købsaftale, fordi bygherren og kommunen ikke kunne blive enige om, hvor på grunden der måtte byttes nyt. Humlebo Gruppen så gerne, at der kunne bygges nyt 18 meter fra hovedbygningen (den gamle Kogtved Søfartsskole) og ud mod vandet, mens et flertal i Teknik- og Erhvervsudvalget hellere så, at afstanden fra hovedbygningen og ud til vandet skulle være seks meter. Borgmester Bo Hansen (S) valgte sammen med Venstre at forhandle en aftale på plads, som giver Humlebo Gruppen lov til at bygge 15 meter fra hovedbygningen og ud mod vandet.

Claus Ørtoft Rasmussen er administrerende direktør hos Humlebo Gruppen, og han forventer, at det første spadestik til de nye seniorboliger kan ske efter sommerferien 2021.


Når rammerne for den nye lokalplan er fastlagt - det forventer vi sker senest den 1. juli 2021 - går vi i gang med byggeriet. Så vores forventning er, at vi går i jorden engang efter sommerferien 2021 eller hen på efteråret

Claus Ørtoft Rasmussen, adm. direktør hos Humlebo Gruppen


- Når rammerne for den nye lokalplan er fastlagt - det forventer vi sker senest den 1. juli 2021 - går vi i gang med byggeriet. Så vores forventning er, at vi går i jorden engang efter sommerferien 2021 eller hen på efteråret, siger Claus Ørtoft Rasmussen.

Humlebo Gruppen har endnu ikke lagt sig fast på, hvor mange boliger der skal opføres på grunden.

- Vi taler stadig i volumen - altså i det samlede antal kvadratmeter. Inden vi lægger os fast på antallet af boliger, skal vi først have vurderet lidt på behovet. Hvad er det for en type lejer, der vil bo der, og hvilken boligstørrelse er det, de efterspørger?, siger han og fortsætter:

- Vi bygger nyt på grunden, og vi skal have set på, hvordan vi indretter de nye boliger bedst muligt. Der kan være nogle trappeopgange og nogle hjørner, som låser os lidt, så det med antallet af boliger, det er altså noget, vi først kommer til senere, siger Claus Ørtoft Rasmussen.

Han forventer, at der vil tage cirka 15-16 måneder at bygge de nye boliger.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Efter ni år uden fast fødselslæge: Fødeafdelingen i Svendborg scorer sig en rockstjerne af en læge med en klar mission

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Søsiden

Efter to begivenhedsrige år: Ærøxpressen sidder på 23 pct af markedet for personbiler til og fra Ærø

Langeland

Klumme: Høj hastighed kompenserer ikke for forkert retning

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Ingen nye LED-skærme i denne omgang: Politikere vil have formuleret regler for lysreklamer i det offentlige rum

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Annonce