Annonce
Sport

Viktor Axelsen jagter hattrick i Thailand

Viktor Axelsen fejrede søndagens finalesejr i Thailand over landsmanden og vennen Hans-Kristian Vittinghus liggende! Foto: Handout/AFP PHOTO/BADMINTON ASSOCIATION OF THAILAND.
For anden uge i træk vandt den fynske eks-verdensmester søndag en Super 1000-turnering i Thailand, og i denne uge venter den coronaudsatte sæsonfinale.
Annonce

HÅNDBOLD: Viktor Axelsen er hot, hot i Thailand.

Søndag vandt Axelsen Thailand Open, da han uden problemer besejrede landsmanden Hans-Kristian Vittinghus, 35 år, i to sæt 21-11 og 21-7.

Det var anden uge i træk, at fynboen vandt en Super 1000-turnering, og går man tilbage til sidste år, er det eks-verdensmesterens sjette turneringssejr i træk, når man tæller DM med.Jeg er lidt rundt på gulvet og træt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er meget glad for at vinde to titler i streg her i Thailand

Viktor Axelsen, fynsk badmintonstjerne


- Det er en stor bedrift for mig. Jeg har ikke spillet i lang tid (siden sejren ved All England i marts, red.). Men at komme tilbage hertil og vinde to turneringer i træk er en ekstraordinær præstation af mig, så jeg er meget glad og stolt, siger Viktor Axelsen til TV2 Sport.

Axelsen var favorit i søndagens finale, og det stod hurtigt klart, at han var mindst et niveau bedre end vennen Vittinghus, som kæmpede ihærdigt for at følge med.

- Jeg er lidt rundt på gulvet og træt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er meget glad for at vinde to titler i streg her i Thailand, siger Axelsen.

Annonce

Så godt ud i Danmark

Den fynske stjernespiller sad ude efter en fodoperation, da der i oktober blev spillet Denmark Open i Odense som den første store turnering, efter at coronapandemien satte sæsonen på pause.

Derfor var sidste uges turnering i Bangkok altså Axelsens første siden All England-triumfen i marts sidste år.

De to finalesejre har indbragt fynboen små 900.000 kroner.

Landstræner Kenneth Jonassen sagde i en pressemeddelelse efter søndagens finalesejr:

- Der var meget hjemme i Danmark, der tydede på, at Axelsen var knivskarp. Jeg så mange ting derhjemme på træningen, der tydede på, at han var et godt sted, men det er ikke ensbetydende med, at man kan gå ind og levere, som han har gjort i to så store turneringer i træk mod flere af verdens bedste spillere.

- Det er ganske enkelt imponerende efter en skadespause og operation i oktober, samtidig med at han er blevet far. Han har som altid håndteret det yderst professionelt og med et godt bagland, så en kæmpe cadeau til ham, at han har kunnet levere på øverste hylde.

Det er dog værd at understrege, at også udgave nummer to af Thailand Open var uden de bedste spillere fra Japan og Kina - blandt andre verdensranglistens nummer et i herresingle Kento Momota fra Japan.

Annonce

Stærke signaler

Allerede i denne uge har Viktor Axelsen alle chancer for mere succes i den coronaudsatte sæsonfinale, World Tour Finals, som også skal spilles i Thailand.

I finalestævnet er det kun de stærkeste og højest rangerede spillere, der er med, og der er ingen tvivl om, at der bliver kamp til stregen i jagten på titlen og den samlede præmiesum på intet mindre end 1,5 millioner amerikanske dollars.

Udover Viktor Axelsen er Anders Antonsen kvalificeret til finalestævnet, og når søndagens turneringssejren har lagt sig, sætter de to singler og cheflandstræner Kenneth Jonassen fokus på den tredje og sidste turnering i Thailand i denne omgang.

- Både kropsligt og mentalt er det vigtigt, at Viktor, når han lige har fået lov at nyde det, får givet slip og koblet af, så der er ressourcer til at være sulten igen og kunne løse tingene ved sæsonfinalen. Viktor har sendt nogle stærke signaler om, at han er svær at gøre kål på, men der er ingen tvivl om, at vi skal have respekt for enhver modstander, for i denne uge må vi forvente, at modstanderne kommer med en ny plan, som vi skal navigere i, siger Jonassen.

World Tour Finals-stævnet skydes i gang onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Sport

Tæt - med SUS Nyborg tabte igen

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce