Annonce
Svendborg

Vikingeskib ud på sit første store togt: Sejladsen går rundt om Fyn

Lørdag middag i Kerteminde: Ladbydragens besætning poserer for Koøjets udsendte. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ladbydragen anløber Lundeborg søndag, Rudkøbing mandag, Strynø tirsdag og Søby onsdag. Om små to uger er den tyve mands store besætning tilbage i Kerteminde.

DET SYDFYNSKE ØHAV: Vikingeskibet Ladbydragen står i dag ud på sit første store togt. Med afgang fra Kerteminde søndag morgen blev kursen sat mod Det Sydfynske Øhav. '

Første anløb er i dag i Lundeborg. Derefter planlægges besøg i Rudkøbing mandag, Strynø tirsdag og Søby på Ærø onsdag.

Hvis sejladsen forløber efter planen, vil Ladbydragen være tilbage i Kerteminde om 12 dage.

- Vi er et sejl- og roskib med alt, hvad det indebærer af forbehold for vejret. Vi satser på at sejle hele vejen rundt om Fyn, fortalte formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl, da Koøjet lørdag besøgte Ladbydragen, mens en snes ombordværende var i fuld gang med at klare grej og personlig oppakning til.

Undervejs rundt om Fyn følges Ladbydragen af et motoriseret lystfartøj.

- Hvis galt skulle være, har vi mulighed for at få en slæbetrosse om bord, forklarer Gerhard Neppl.

Ladbydragen er en tro kopi af det 1000 år gamle Ladbyskibet fundet i 1935 i en gravhøj nær Ladby ved Kerteminde Fjord. Det originale vikingeskib ligger fortsat i sin gravhøj og udgør som sådan hovedattraktionen på Vikingemuseet i Ladby.

Kopien Ladbydragen blev over en fem-årig periode bygget foran Vikingemuseet og under stor folkelig festivitas søsat i maj 2016.

Ladbydragen blev bygget af frivillige under faglig vejledning. Godt en snes aktive er i dag med i Ladby Skibslaug tilknyttet museet.

Ladbydragens skrog er konstrureret af eg fra lokale skove. De øverste bord er ask og masten til det 65 kvm. store sejl er af nåletræ.

Vikingeskibet måler godt 21 meter, vejer omkring tre ton og medfører 900 kg ballast. Fremdrift er vind i sejlet og muskelkræfters træk i årerne.

Sommertogtets fjerneste mål er deltagelse i næste lørdags 50 års jubilæum for bygningen af vikingeskibet Sebbe Als i Augustenborg.

- Vi har øvet os siden søsætningen og har prøvesejlet til Nyborg sidste weekend. Nu glæder vi os til turen rundt om Fyn siger Gerhard Neppl.

Annonce
Vikingeskibets skipper Niels Uffe Jørgensen (t.v.) og formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: SfB og Oure viser en anden vej til Superligaen

Det er ikke ligefrem i hvert transfervindue, at en fodboldspiller fra Sydfyn skriver kontrakt med en superligaklub. Men det skete altså kort før nytår, da SfB/Oures Mikkel Hyllegaard skiftede Tipsvænget ud med Ådalen og OB’s hvide og blå striber. Det er stort for både Hyllegaard og overbygningen mellem SfB og Oureskolerne, og vi er nok flere, der holder ekstra øje med OB de kommende år og se, om Mikkel Hyllegaard kan veksle sin unikke topfart til et superligagennembrud. Uanset hvordan det går, er skiftet et tydeligt tegn på, at det er interessant, hvad SfB og Oure har gang i. For der er hverken bygget en motor- eller landevej, knap nok en grusvej, fra Danmarksserien til Superligaen. Den destination når man via topklubbernes ungdomsafdelinger, som gør, hvad de kan for at støvsuge de mindre klubber for de bedste knægte og se, om de på sigt kan blive klubbens næste anfører, topscorer og måske store millionsalg til udlandet. Og når man samtidig husker, at det er den anden Oure-spiller de seneste tre år, som er rykket direkte i Superligaen, er det værd at tygge på, om SfB/Oure har fat i noget, som man kan lære af. I hvert fald gør de tingene anderledes end mange andre danske fodboldklubber. Hvor det er seriøse bijob med fem-cifrede lønningsbeløb for mange divisionsspillere, bygger SfB/Oure dels på et mere traditionelt foreningsgrundlag i SfB og dels Oureskolernes muligheder for at skabe et træningsmiljø i topklasse for dets elever/ansatte, uanset om de er førsteholdsspillere i Svendborg eller ej. Og samtidig har Oures fodboldledelse insisteret på at holde fast i den spillestil, som man har besluttet man følger på skolerne, uanset stillingen, om det er i 1. eller 93. spilleminut og om det ville være skabe et bedre resultat på dagen at losse bolden ud til indkast. En tilgang, der absolut også kan skabe en del frustrationer. Men der noget, der tyder på, at det er vigtigere at skabe et stærkt træningsmiljø og holde fast på værdier og strategi, end det er at lønne fritidsfodboldspillere med så mange småpenge som muligt. I hvert fald hvis man vil forløse potentialet og fodbolddrømmene i unge mænd. Og måske er det også en opskrift, som virker i andre brancher.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];