x
Annonce
Erhverv

- Vi skal have flere medarbejdere: Sådan holder Hjernø konkurrenterne fra Kina væk

Hjernø Værktøjsfabrik, der ligger i Odense-frstaden Tarup, er nået op på 60 medarbejdere, men ambitionen er 100. Arkivfoto
Værktøjsfabrikken Hjernø, der laver avancerede værktøjer til sprøjtestøbning, skal bruge flere specialiserede medarbejdere i fremtiden. Direktør Aage Agergaard har fundet ud af, hvordan han holder konkurrenterne fra Kina væk.

Odense: Den odenseanske værktøjsfabrik Hjernø, der er Danmarks største, er inde i en rivende udvikling. Virksomheden fik sidste år en større, tocifret millioninvestering fra den danske kapitalfond Vækstpartner Kapital, som nu ejer to tredjedele af aktierne.

Hjernø laver avancerede sprøjtestøbe-værktøjer til plastindustrien og voksede i 2019 med 10 ansatte til 60. Men målet er at komme op på 100 medarbejdere, fortæller administrerende direktør Aage Agergaard.

- Kunderne efterspørger meget mere hos os i dag. Før i tiden lavede vi bare værktøj, der kan støbe plastic, men nu kigger vi også på det emne, de skal have lavet. Vi kigger blandt andet på godstykkelse, plastbesparelser og på typen af plast, man kan anvende.

- Dertil laver vi analyser på, hvordan produkterne vil forandre sig, når de er støbt, og så videre. Så det er hele rådgivningen omkring det, som vi leverer i en rådgivningspakke, forklarer Aage Agergaard.

- Og vi tror, at vi skal være 100 ansatte for at være eksperter nok til at kunne levere hele pakken. Det er plastmagere, værktøjsmagere, ingeniører og designere, tilføjer han.

Annonce

Hjernø Værktøjsfabrik A/S

Grundlagt i 1946.

Producerer teknisk krævende og komplicerede sprøjtestøbeværktøjer til plastindustrien.

En af Nordeuropas største og ældste værktøjsfabrikker og beskæftiger over 60 medarbejdere på Thulevej i Odense, hvor man har egen udvikling og produktion.

Ud over fremstilling tilbyder Hjernø bl.a. konstruktion og prøvestøb af værktøjer, emnedesign, reparation og teknisk sparring.

Hjernø har i mange år været AAA-kreditvurderet, hvilket er markedets højeste kreditrating.

Overskuddet før skat var i 2018 på fem millioner kroner.

Helt præcise ting

De værktøjer, som Hjernø fremstiller, bruges for eksempel til at lave ventiler til radiatorer, injektionssprøjter eller petriskåle til at dyrke celler i.

- Og de skal være fuldstændig fejlfri, for ellers tager mikroskopet fejl, når man kigger på en celle. Så det er meget, meget præcise ting, vi laver, forklarer Aage Agergaard.

- 70 procent af vores kunder er danske, og resten er udenlandske. Det er det nære marked, altså Nordeuropa, vi mest arbejder på. Den rådgivningspakke, vi har med til kunderne, fungerer bedst, når man kan få øjenkontakt med dem. Jo længere væk, kunden er, desto sværere er det at rådgive.

- Og det hænger også sammen med konkurrencen fra Kina, for når vi har rådgivning med i pakken, så har vi ikke kineserne som konkurrenter. Det er som regel nye produkter, vi laver, og de har en udviklings- og designfase, hvor der er tæt kontakt til kunden gennem måneder eller halve og hele år, så derfor skal man sidde sammen, forklarer Aage Agergaard.

Han ejer selv en stor del af aktierne i Hjernø, som omsætter for omkring en million kroner pr. medarbejder.

- Jeg tror stadig på virksomheden, så jeg har købt en tredjedel af aktierne tilbage, siger han.

Administrerende direktør Aage Agergaard. Arkivfoto: Morten Rode
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Otte holdt i kø for at komme af med affaldet: - Jeg gider ikke at bruge hele dagen på det, så vil jeg hellere komme lidt for tidligt

Annonce