Annoncørbetalt indhold

- Vi gi’r den, så huen passer!

Astrid og Jamie nærmer sig den store fest – og alle studenterhuens ritualer

Om godt seks måneder sker det. Astrid og Jamie bliver HTX-studenter. Når sidste eksamen er afsluttet, sætter far eller mor huen på deres hoved, og fra dette øjeblik aktiveres alle de ritualer, som danske gymnasieelever gennem årene selv har skabt.
Studenterhuen er omdrejningspunktet. Den fås i mange varianter, men Astrid har fra allerførste dag på Odense Tekniske Gymnasium vidst, hvordan hendes skal se ud.

”I mit hoved har jeg fuldstændig designet min studenterhue. Den skal være hvid, men med sort overtræk, så den kan tåle at blive lidt beskidt”, fortæller Astrid Honoré, 19 år.
Sort er farven, der signalerer for omverden, at studenten har taget hele fem fag på A-niveau, og det er der prestige i.

Annonce

Tilbage til Astrid:

”Min studenterhue skal have sølvknapper. Skolens logo vil fremstå i stoffets farve, og mit eget navn i sølv. Og så skal den være forsynet med et HTX-emblem i sølv”, fortæller hun.
Huen vil pryde hendes hoved under gallafesten. Det føles rigtigere for Astrid end at sætte håret op i en fancyfin frisure.
Vennerne skal bide

Jamie, 18 år, er knap så afklaret. Huen må ikke være alt for sart, for han tager den nok med til Roskilde Festivalen. Den slags kunne Astrid ikke drømme om.
Nu skal de jo lige blive HTX-studenter først, men Astrid og Jamie synes fortrøstningsfulde. For en sikkerheds skyld lader de dog huen ligge i skabet frem til sidste eksamen.

”Det giver uheld, hvis man tager huen på før tid. Så dumper man”, fortæller Jamie.
Opnår de karakteren 12 ved sidste eksamen, vil de skulle løbe i hælene på den festligt pyntede lastbil under transporten frem mod første stop. Det tilskriver ritualet dem. Og så skal HTX-studentens bedste venner bide i huens skygge, så tandsættet fremtræder tydeligt. Herefter vil held og lykke tilsmile huens bærer.

Et utal af regler findes, og de følges af HTX-studenter over hele landet. Fra Vejle til Odense, København til Esbjerg.

Annonce

Et minde for livet

Og så går de med huen på hovedet en uges tid – og gemmer den til side.
”Måske tager du den så frem ti år senere, børster den af og kigger på alle venne-beskederne inde i huen, og så er du i tankerne tilbage på skolen igen”, fortæller Astrid.
”Det er da en stor ære at få studenterhuen på. Den er et minde for livet”, siger Jamie.

Læs også Flere vil på Teknisk Gymnaium

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.