Annonce
Svendborg

Vi bliver udskammet uden grund: Flertal i penthouselejligheder stemte ja til flagstang

Beboerne på plejecentret Frøavlen i Svendborg har foreslået, at der blev rejst en flagstang, så fødselsdage og mærkedage kunne markeres, men forslaget blev officielt skudt ned af beboerne i de 11 ejerlejligheder på femte og sjette etage. Det fremgik aldrig, at et flertal i de private lejligheder var for forslaget. Foto: Katrine Becher Damkjær
Beboere i ejerlejlighederne i toppen af Frøavlen føler sig udskammet efter flagsag. De forstår ikke, at det aldrig blev videregivet, at et flertal sagde ja til forslag fra plejehjemsbeboere om at rejse en flagstang.

Svendborg: Beboerne i de 11 ejerlejligheder i toppen af Frøavlen i Svendborg har måttet lægge ører til en særdeles hård kritik på sociale medier, efter at Fyns Amts Avis torsdag kunne fortælle, at de havde afvist et ønske om en flagstang ved plejecentret Frøavlen.

Beboerne i penthouselejlighederne sagde i følge Svendborg Andels-Boligforening nej til flagstangen, fordi de synes, ”det er afskrækkende/deprimerende, at flaget så ofte vil være på halv”. Men nu fortæller flere beboere i de 11 private lejligheder på femte og sjette etage, at et flertal faktisk stemte ja til forslaget om en flagstang.

Henning Mølgaard er en af dem, der stemte ja. Han fortæller, at der var seks, der sagde ja til forslaget om en flagstang, mens fem stemte nej. Han mener, at Svendborg Andels-Boligforening, der ejer plejecentret, har forkastet forslaget, fordi der ikke var enighed blandt beboerne i de 11 lejligheder.

Annonce

- Boligforeningens reaktion var, at når der ikke var enighed, så ønskede de ikke at opsætte en flagstang. Det var det, vi fik at vide, men de fleste af os vil meget gerne have den flagstang, fastslår Henning Mølgård, der er ked af sagen.


Det piner mig, at vi bliver hængt ud som nogle, der ikke har hjertet der rigtige sted. Det er jeg rigtig ked af, for vi var et flertal, der ikke har noget som helst imod en flagstang.

Kim Gorm Hansen, Lerchesvej 1, 4. sal, nummer 8


- Hvordan det her i Karsten Brandts optik, (inspektør i Svendborg Andels-Boligforening, red.) kan blive til, at vi har nedstemt det, er fuldstændig uforståeligt, og jeg er vred og ærgerlig over, at vi bliver taget som gidsler og bliver udskammet i hele Svendborg, siger Henning Mølgård.

Hjerte det rigtige sted

Formand for ejerforening i toppen af Frøavlen, Peter Jørgensen, ville ikke kommentere sagen, da Fyns Amts Avis onsdag forelagde den for ham. Men han fortæller nu, at han gik fra dør til dør og præsenterede forslaget om en flagstang, og at beboerne i 8 af de 11 ejerlejligheder sagde ja til en flagstang. Senere svandt flertallet, så 6 var for, og 5 var imod, og det meddelte han Svendborg Andels-Boligforening.

Kort fortalt

En række beboere på Plejecentret Frøavlen foreslår, at der bliver rejst en flagstang på et grønt område foran den gamle kornsilo.

Forslaget bliver droppet, fordi beboerne i de 11 private ejerlejligheder på femte og sjette etager siger nej. En inspektør i Svendborg Andels-Boligforening (der ejer plejecentret og lejer det ud til Svendborg Kommune) meddeler til plejecentrets ledelse, at man finder det "afskrækkende/deprimerende, at flaget så ofte vil være på halv”.

Efter Fyns Amts Avis har skrevet om sagen, reagerer flere beboere i de 11 ejerlejligheder og fortæller, at et flertal blandt dem stemte for forslaget om en flagstang. Den oplysning blev aldrig videregivet.

- Vi er seks, der er kede af det, fordi vi bliver hængt ud som nogle, der ikke kan lide at se et flag på halv. Det er jeg træt af, siger Peter Jørgensen.

Fyns Amts Avis er også blevet kontaktet af Kim Gorm Hansen, der bor i en af de 11 ejerlejligheder i toppen af den gamle frøsilo, og han fastslår også, at han sammen med et flertal blandt beboerne stemte ja til forslaget om at rejse en flagstang.

- Det piner mig, at vi bliver hængt ud som nogle, der ikke har hjertet der rigtige sted. Det er jeg rigtig ked af, for vi var et flertal, der ikke har noget som helst imod en flagstang, siger Kim Gorm Hansen.

Annonce

Ikke noget særligt

Henning Mølgård fortæller, at hans svigerfar har boet på plejecentret, indtil han døde i 2009, og at der er et godt forhold mellem beboerne på plejecentret og naboerne i de private ejerlejligheder på femte og sjette etage.

- Min svigerfar var formand for tobaksarbejderne, og han elskede det flag. Det har også været vores tilgang, og vi vil gerne mindes de mennesker, der bor dernede, og også fejre dem. Og vi regnede faktisk med, at det skulle være en fælles flagstang, så der også blev flaget for os, hvis vi havde krondiamantbryllup eller fyldte 80, siger Henning Mølgård, der har boet i Frøavlen, siden den blev bygget om i 2001.

- Vi er ikke noget særligt heroppe. Det bliver vi udskreget til, men vi taler dagligt med beboere og ansatte på plejecentret og hilser, når vi møder dem, siger han.

I den mailkorrespondance om sagen, som Fyns Amts Avis har fået indsigt i, fremgår det, at inspektør i Svendborg Andels-Boligforening Karsten Brandt i en telefonbesked til lederen af plejecentret, Annette Farshøj, meddeler: ”Beboerne i penthouse har nedstemt det, da de synes, det er afskrækkende/deprimerende, at flaget så ofte vil være på halv”.

Det fremgår også, at lederen af plejecentret herefter opgiver sagen, fordi hun ikke ønsker nabostridigheder. Stemmeafgivelsen blandt beboerne i de 11 ejerlejligheder bliver derimod aldrig videregivet.

Det er ikke lykkedes Fyns Amts Avis at få en kommentar til sagen fra Karsten Brandt fra Svendborg Andels-Boligforening.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat om vindmøller: Hvem er egentlig vi?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce