Annonce
Sport

Vestergaard viste sit værd for OB efter hård tid

OB's 19-årige stopper Christian Vestergaard rager op og få snittet en lang bold til Sønderjyskes amerikanske Haji Amir Wright ud af farezonen. Foto: Søren Gylling
OB-træner Jakob Michelsen var mest tilfreds med Christian Vestergaard og Jakob Breum af de unge, som var med til årets første træningskamp.
Annonce

FODBOLD:  For den 19-årige Assens-dreng Christian Vestergaard var udflugten til Bramdrupdam trods alt noget særligt.

Han havde da også et stort smil på, da han skulle ind i den varme spillerbus de 65 kilometer tilbage til Odense efter at have spillet første halvleg med bemærkelsesværdig autoritet.

I to af de seneste tre år har han været skadet med to korsbåndsoperationer på CV'et, men OB har troet fuldt og fast på den meget lange midtstopper, der i statur ligner en ung Frederik Tingager.

- Både Jeppe Tverskov og Janus Drachmann er gode til at snakke, og jeg selv kan også supplere med noget lyd. Sønderjyske kom jo ikke til noget i åbent spil, sagde Christian Vestergaard, der er hurtig trods sin størrelse og har stor spilforståelse.

Vestergaard løb forleden 1000 meter på Odense Atletikstadion på 2,49 minutter, som var bedste tid af alle.

- Jeg har trænet godt i vinterpausen. Det var godt at kunne vise de andre på holdet, at jeg er tilbage i ordentlig form. Det giver lidt respekt. Jeg tænkte ikke så meget over, at det var Sønderjyskes A-hold, vi spillede med i første halvleg. Det må andre om, sagde han.

- Det er dejligt at komme tilbage efter kun at have spillet et halvt år sammenhængende på U19-holdet. Det har været en hård tid, tilføjede han.

Troels Kløve var svært at fange på kunstgræsset for i dette tilfælde Haji Amir Wright. Foto: Søren Gylling

OB-træner Jakob Michelsen var også tilfreds.

- Det var mere struktur i første halvleg end i anden. Det var dejligt at se Christian Vestergaard tilbage efter to lange skader og han gjorde det fornuftigt. Det samme med Jakob Breum, der som førsteårs-U19 viste sit store potentiale og lavede fine ting. De to var dem, der af de unge skilte sig bedst ud, mente OB-træneren.


Det var godt at kunne vise de andre på holdet, at jeg er tilbage i ordentlig form. Det giver lidt respekt.

Christian Vestergaard


Christian Vestergaard afviste for det meste den store topscorer Haji Amir Wright på snilde. Amerikaneren og Victor Ekani har karantæne i Superligaen den 3. februar.

Vestergaard var dog også involveret i eneste rigtige scoringsmulighed til sønderjyderne. En pasning centralt i banen tog Mads Albæk sig af og sparkede fra 60 meter i en bue over Oliver Christensen, der stod i halvcirklen - men bolden droppede forbi stolpen.

Ellers spillede OB bedst før pausen uden at være skarp på den sidste tredjedel, mens det så mere suspekt ud efter pausen mod Sønderjyskes anden bataljon. Daniel Obbekjær var fejlplaceret som højre back,  Tarik Ibrahimagic fandt ikke sit tråd, Jonathan Harboe var med på udlån fra Svendborg/Oure og skulle finde samme med Ayo Okosun, der viste sin klasse ved udligningen.

Sveinn Aron Gudjohnsen virkede ikke helt tryg ved at spille helt ude på højre kant.

I første halvleg boltrede Troels Kløve sig med sine vendinger i overtalsspillet centralt mod hjemmeholdets to midtbanespillere, Jakob Breum havde fine tekniske indslag, En arbejdsivrig Mart Lieder mangler stadig timing og Rasmus Reihdar Nissen den sidste kølighed. Anfører Janus Drachmann virkede tilbage tæt på sit eget jeg som bestyrer af biksen.

- Det var en typisk første træningskamp, men vi fik løbet og undgået skader, sagde Jakob Michelsen med bagtanke på de otte spillere, som slet ikke var med i Bramdrupdam.

KAMPEN KORT

Sønderjyske-OB 1-1 (0-0), testkamp

Mål: 1-0 Peter Christiansen header ind (47) efter indlæg fra Emil Frederiksen fra venstre, 1-1 Ayo Okosun (71) glider forbi en forsvarer i venstre side i feltet og lægger bolden ind.

OB 1. halvleg: Oliver Christensen - Alexander Juel Andersen, Christian Vestergaard, Jeppe Tverskov, Oliver Lund - Moses Opondo, Janus Drachmann, Troels Kløve - Rasmus Reihdar Nissen, Mart Lieder, Jakob Breum.

OB 2. halvleg: Hans Christian Bernat - Daniel Obbekjær, Kasper Larsen, Marco Lund, Robin Østrøm - Ayo Okosun, Tarik Ibrahimagic, Jonathan Harboe - Sveinn Aron Gudjohnsen, Mikkel Hyllegaard, Mads Frøkjær-Jensen.

Dommer: Aydin Uslu.

Tilskuere: 10 (scouts og andre godtfolk) på Fynske Bank Arenas kunstgræsbane i Bramdrupdam.

Næste test for OB: Torsdag den 21. januar 12.00 OB-Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn 2020

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Annonce