Annonce
Søsiden

Verdensmester i bugser: Sværvægteren Svitzer

Svitzer-bugserbåden Svava er fast stationeret i Frederikshavn. Den har en fortid som Goliath Carl fra Aalborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Det Mærsk-ejede bugserselskab er både verdens største og verdens ældste.
Annonce

FREDERIKSHAVN: Globalt set er Svitzer nærmest overalt. Det Mærsk-ejede bugserselskab fra 1833 er ikke alene verdens ældste af sin slags. Med 440 fartøjer i over 30 lande er Svitzer også verdens største bugserselskab.

Positionen er opnået dels ved såkaldt organisk vækst og dels ved opkøb af konkurrenter.

I Frederikshavn spottede Søsiden bl. a. den Aalborg Værft-byggede Svava fra 1977. Den blev oprindelig leveret til Aalborgs lokale bugserselskab Goliath som Goliath Carl.

Nu er Svava fast stationeret i Frederikshavn - lejlighedsvis sammen med andre Svitzer-både.

Svitzer har i øvrigt også gjort forretning med Svendborg-rederen Niels Højlund fra Nordane / Stevns. Svitzer har bl. a. langtidschartret bugserbådene Stevns Battler og Stevns Breaker, der navneskiftede til Svitzer Nari og Svitzer Nabi. Også Svendborg-bådene Stevns Iceflower (Svitzer Nerthus) og Stevns Icequeen (Svitzer Njal) har sejlet i charter for Svitzer.

Svendborg-bugserbåden Stevns Battler i charter-forklædning som Svitzer Nari.  Nu er den "malet tilbage" i de sædvanlige grønne og hvide farver og er operativ for Stevns / Nordane i Svendborg. Foto: Søren Stidshoilt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce