Annonce
Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Flemming Delfs, tidligere verdensmester i badminton, har bosat sig i Svendborg, hvor han blandt andet hygger sig med tennis i Svendborg Tennisklub. Foto: Michael Thorbjørnsen
Flemming Delfs, som i 1977 blev verdensmester i badminton, har bosat sig på Sydfyn - og spiller tennis i Svendborg Tennisklub

Svendborg: Malmø 1977. Den første verdensmester i badminton skal findes, og på banen står to danskere, den lille fighter Svend Pri og det noget højere og elegante Flemming Delfs, overfor hinanden i en udsolgt hal og millioner af tv-seere.

Efter en overbevisende indsats og vel nok verdens bedste baghånd vinder Flemming Delfs en sikker sejr på 15-5 15-6, og sammen med Lene Køppen og Steen Skovgaard, som også hentede guld til Danmark, rammer han dagen efter landets avisforsider.

- Det var min karrieres helt klart største triumf, og herefter var det slut med anonymiteten, for jeg blev ofte og i mange år frem, ja stadig den dag i dag, genkendt at mennesker, som husker mit ansigt og min guldmedalje. Det med at blive genkendt har i øvrigt aldrig gået mig på, for folk er som regel meget søde, og det er da kun hyggeligt og sjovt at høre andre fortælle om deres oplevelser af VM-kampen, fortæller den tidligere verdensmester.

Annonce

Natur og kulturliv trækker

Den nu 69-årige Flemming Delfs har efter et langt liv nord for København nu bosat sig i Svendborg med sin hustru, og badmintonketcheren er skiftet ud med en ketcher til tennis, som bruges flittigt i Svendborg Tennisklub.

- Da jeg sluttede min karriere i 1983, mistede jeg lysten til badminton, men jeg følger da stadig sporten - også under OL, hvor der spilles på et imponerende højt niveau.

- Efter min karriere kastede jeg mig i stedet over golf og tennis. Jeg har således spillet flere år i HIK Tennis i Hellerup og går ofte en runde på golfbanen, begge spil fascinerer mig på hver sin måde.

Flemming Delfs er gift med Birthe, som er født og opvokset i Odense og ofte kommet på Sydfyn.


Da vi begge holder så meget af Sydfyn, den dejlige natur, det rige kulturliv og en kærlig imødekommenhed, besluttede vi at flytte permanent til Svendborg. Vi har nu fået en dejlig lejlighed i Tolbodgade, hvor vi bor i vinterhalvåret, og om sommeren rykker vi ind i sommerhuset på Thurø.

Flemming Delfs


- Jeg kendte også lidt til Svendborg, men da Birthe for alvor introducerede mig til Sydfyn, blev jeg begejstret. I 2003 ville vi investere i et sommerhus, og her valgte vi et dejligt hus ned til vandet ved Øgavl på Thurø. Her har vi lige siden nydt mange dejlige somre med vores familie, og elsker begge livet hernede.

Da Birthe og Flemming Delfs for et par år siden solgte deres hus i Hellerup, skulle de finde et nyt sted at leve og bo.

- Da vi begge holder så meget af Sydfyn, den dejlige natur, det rige kulturliv og en kærlig imødekommenhed, besluttede vi at flytte permanent til Svendborg. Vi har nu fået en dejlig lejlighed i Tolbodvej, hvor vi bor i vinterhalvåret, og om sommeren rykker vi ind i sommerhuset på Thurø.

Annonce

Vigtig kamp om thurinsk håneret

Mens Birthe, som er yogainstruktør, har yogahold i haven ved sommerhuset og i Thurø Idrætsforening, spiller Flemming Delfs tennis - og overvejer et medlemskab i Svendborg Golfklub.

-Jeg har tidligere været medlem og synes vældig godt om både banen og miljøet i golfklubben, så det må jeg få gjort noget ved, siger han.

Nu er det imidlertid tennis, som har fokus, og på programmet er en vigtig kamp: Han og makkeren John Vilhelmsen, gift med tidligere minister og partiformand Annette Vilhelmsen, er blevet udfordret i en double af tidligere byrådspolitiker og nuværende regionsmedlem Ulrik Sand Larsen og dennes makker Troels Mylenberg, vært på TV2 Nyhederne.

- Vi bor alle på Thurø, så der er bestemt en håneret at spille om, smiler Flemming Delfs.

Flemming Delfs (tv) efter triumfen i Malmø med Lene Køppen og Steen Skovgaard, som også vandt guld ved de første verdensmesterskaber i badminton. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kort om Delfs

Flemming Delfs var en af de mest betydende og vindende badmintonspillere i 1970'erne og starten af 1980'erne.

Karrieren kulminerede i 1977, da Flemming Delfs blev den første danske verdensmester i single. Det var i Malmø, hvor han slog vennen og rivalen Sven Pri i finalen med 15-5 15-6.

Tidligere samme år tog han også All England-titlen i single.

På CV'et finder er også tre europamesterskaber i single samt tre danmarksmesterskaber i single og tre i herredouble.

Da Flemming Delfs i 1983 trak sig tilbage fra elitebadminton var det blevet til 55 landskampe, herunder fire Thomas Cup-turneringer i perioden 1972-1982, hvor den danske hold to gange nåede finalen.

Efter den aktive fjerboldkarriere fik Flemming Delfs en karriere i erhvervslivet, blandt andet som salgschef og direktør for sportsfirmaet Patrick, hvis støvler en ung Michael Laudrup i øvrigt spillede i.

Flemming Delfs er far til to: Martin, 41 år, og Alexander, 31 år.

Annonce
Ærø For abonnenter

80-årige Karl Ove fra Ærø kommer snart på landsdækkende tv: - Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunal vejchef sparket ud: Kunne ikke se forskel på dit og mit

Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Langeland

Klumme om klimabelastning: Grisene er langt foran får og køer, når det kommer til at få mest muligt ud af fodret - selv kyllinger får baghjul

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Red akutmodtagelsen i Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Annonce