Annonce
Søsiden

Verdenskendt yachtværft i nyt samarbejde med sydfynske sejlsportsfolk

Jesper Henriksen fra Oure-skolernes sejlerakademi: - Vores nye samarbejde med X-Yachting Center vil give de dimiterede elever nogle kompetencer og oplevelser, som vi ikke kan give dem i vores egne både. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Afgangs-elever fra Oure får mulighed for at arbejde på charterstation i Grækenland.

SVENDBORG: Lystbåd-producenten X- Yachts i Haderslev har på forskellig vis etableret et samarbejde med centrale aktører i sydfynsk baseret sejlsport. Det nye års planlagte relationer vil knytte sig til Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder og til sejlsportsaktiviteterne på Oure-skolerne.

På Sejlakademiet i Oure er der i samarbejde med det sønderjyske bådværft og deres to år gamle charter-station i Det Græske Øhav skabt mulighed for, at sejlere efter ophold i Oure kan arbejde frivilligt for X-Yachting Sailing Center. Flåden dernede tæller to XP-44 sejlbåde og en håndfuld af den nye Pure X Range 4,6. Begge modeller koster i omegnen af fire mio. kroner.

I Grækenland tilbydes dimitterede Oure-elever at få styrket kompetencerne ved at indgå i den daglige drift af X-Yachting Sailing Center. Arbejdet omfatter klargøring, tilrigning, vedligeholdelse, kundeservice, transportsejlads og ture som skipper.

Annonce- Opholdet indeholder alt, hvad der hører sig til, når man skal levere en sublim oplevelse for personer, som har lejet en X-båd i Grækenland.

Jesper Henriksen, Oure-skolernes sejlerakademi


- Opholdet indeholder alt, hvad der hører sig til, når man skal levere en sublim oplevelse for personer, som har lejet en X-båd i Grækenland, forklarer instruktør Jesper Henriksen, Oure.

Afgangselever fra Oures-skolernes sejlerakademi tilbydes af X-Yachting Center i Grækenland at arbejde med klargøring og sejlads af både som denne - en Pure X Range 4,6 til omkring fire mio. kroner.  Foto: X-Yachts / Nikolaj Schwaner

Jesper Henriksen oplyser, at der typisk vil være et par tidligere Oure-elever afsted i minimum to måneder ad gangen.

Initiativet udspringer af gymnasieelevernes aflyste studietur til yacht-centret i Grækenland i efteråret.

Skolen lancerede i lørdags det nye initiativ, da sejlerunderviser Johan Søgaard Hoff, Oure, holdt virtuelt åbent hus.

Og lidt bonus-info: X-Yachts direktør, Kræn Brinck Nielsen er Oure-elev fra 1991.

Denne helt nye Power-X 33C , The Red Baron, kan sammen med en tilsvarende opleves på Svendborgsund, når Svendborg Amatør Sejlklub til september står for Silverruddet-sejladsen. De to nye X-motorbåde skal fungere som følge-og medieskibe. Foto: X-Yachts / Nikolaj Schwaner

Den røde baron løs på Svendborgsund

Også Svendborg Amatør Sejlklubs flagskib, Silverrudder, har indledt samarbejde med den store danske bådproducent. Det vil bl. a. kunne ses til solosejladsen i september, hvor værftet stiller med to postkasserøde motorbåde, Power-X 33 C, som følge- og pressefartøjer. En af bådene er navngivet The Red Baron.

Efter 41 år kun i sejlbåds-branchen introducerede X-Yachts sidste år denne værftets første motorbåds-model. Pris ligger på omkring tre mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce