Annonce
Søsiden

Verdenskendt yachtværft i nyt samarbejde med sydfynske sejlsportsfolk

Jesper Henriksen fra Oure-skolernes sejlerakademi: - Vores nye samarbejde med X-Yachting Center vil give de dimiterede elever nogle kompetencer og oplevelser, som vi ikke kan give dem i vores egne både. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Afgangs-elever fra Oure får mulighed for at arbejde på charterstation i Grækenland.
Annonce

SVENDBORG: Lystbåd-producenten X- Yachts i Haderslev har på forskellig vis etableret et samarbejde med centrale aktører i sydfynsk baseret sejlsport. Det nye års planlagte relationer vil knytte sig til Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder og til sejlsportsaktiviteterne på Oure-skolerne.

På Sejlakademiet i Oure er der i samarbejde med det sønderjyske bådværft og deres to år gamle charter-station i Det Græske Øhav skabt mulighed for, at sejlere efter ophold i Oure kan arbejde frivilligt for X-Yachting Sailing Center. Flåden dernede tæller to XP-44 sejlbåde og en håndfuld af den nye Pure X Range 4,6. Begge modeller koster i omegnen af fire mio. kroner.

I Grækenland tilbydes dimitterede Oure-elever at få styrket kompetencerne ved at indgå i den daglige drift af X-Yachting Sailing Center. Arbejdet omfatter klargøring, tilrigning, vedligeholdelse, kundeservice, transportsejlads og ture som skipper.- Opholdet indeholder alt, hvad der hører sig til, når man skal levere en sublim oplevelse for personer, som har lejet en X-båd i Grækenland.

Jesper Henriksen, Oure-skolernes sejlerakademi


- Opholdet indeholder alt, hvad der hører sig til, når man skal levere en sublim oplevelse for personer, som har lejet en X-båd i Grækenland, forklarer instruktør Jesper Henriksen, Oure.

Afgangselever fra Oures-skolernes sejlerakademi tilbydes af X-Yachting Center i Grækenland at arbejde med klargøring og sejlads af både som denne - en Pure X Range 4,6 til omkring fire mio. kroner.  Foto: X-Yachts / Nikolaj Schwaner

Jesper Henriksen oplyser, at der typisk vil være et par tidligere Oure-elever afsted i minimum to måneder ad gangen.

Initiativet udspringer af gymnasieelevernes aflyste studietur til yacht-centret i Grækenland i efteråret.

Skolen lancerede i lørdags det nye initiativ, da sejlerunderviser Johan Søgaard Hoff, Oure, holdt virtuelt åbent hus.

Og lidt bonus-info: X-Yachts direktør, Kræn Brinck Nielsen er Oure-elev fra 1991.

Denne helt nye Power-X 33C , The Red Baron, kan sammen med en tilsvarende opleves på Svendborgsund, når Svendborg Amatør Sejlklub til september står for Silverruddet-sejladsen. De to nye X-motorbåde skal fungere som følge-og medieskibe. Foto: X-Yachts / Nikolaj Schwaner
Annonce

Den røde baron løs på Svendborgsund

Også Svendborg Amatør Sejlklubs flagskib, Silverrudder, har indledt samarbejde med den store danske bådproducent. Det vil bl. a. kunne ses til solosejladsen i september, hvor værftet stiller med to postkasserøde motorbåde, Power-X 33 C, som følge- og pressefartøjer. En af bådene er navngivet The Red Baron.

Efter 41 år kun i sejlbåds-branchen introducerede X-Yachts sidste år denne værftets første motorbåds-model. Pris ligger på omkring tre mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce