Annonce
Ærø

Verden set i børnehøjde: Ærøske børn udstiller kunst

Ærøs 2. og 3. klasser har sammen med billedkunstneren Nynne Haugaard skabt kunst baseret på deres egne drømme og tanker. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Billedkunstneren Nynne Haugaard har sammen med øens 2. og 3. klasser lavet kunst, der er baseret på børnenes egne drømme og ord. Nu udstiller børnene deres kunstprojekter foran rådhuset i Ærøskøbing og ved Viften i Marstal, så alle forbipasserende kan få et kig.
Annonce

Ærøskøbing/Marstal: Der er fart over feltet foran rådhuset i Ærøskøbing mandag eftermiddag. Børnene viser deres billeder frem og leger på den store græsplæne. Rundt omkring står nogle neongule pæle, der lyser området op på en ellers grå mandag.

Flere af Ærø Friskoles 2.- og 3. klasseelever er i fuld gang med at stille de kunstprojekter op, som de har lavet sammen med billedkunstneren Nynne Haugaard.

Børnene er stolte over deres kunstværker, og de fortæller, at det har været sjovt at være med i projektet. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Nynne Haugaard er "artist in residence" i Ærø Kommune. Det er Statens Kunstfond, der står bag projektet "Artist in Residence under Huskunstnerordningen", hvor kunstnere i et år skal arbejde med børn og unge i en given kommune for at fremme deres møde med professionel kunst i dagligdagen.

- Det handler rigtig meget om kunstnerisk udvikling, forklarer Nynne Haugaard om sit arbejde på Ærø.

Annonce

Jorden rundt - og lidt til

Der er mange billeder, der skal sættes op på de neongule pæle. Billederne viser børnene i omgivelser, som de selv har valgt. En del af projektet har nemlig været, at børnene har kunnet rejse lige derhen, de ville. Nogle af børnene er rejst ud i rummet, andre til Mallorca.

Børnene har travlt med at se hinandens billeder inden de bliver hængt op. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Jeg har haft nogle samtaler med de enkelte børn foran et kamera, hvor de har trukket nogle spørgsmål fra en hat, som de så skulle svare på. Så snakkede vi også om, hvor de gerne ville hen, hvis de kunne rejse alle steder hen, og på den måde har vi så fået lavet billederne, fortæller Nynne Haugaard.

Projektet hedder "No one is an island", og det handler om globalt fællesskab afspejlet i de ærøske børn.

Hvert enkelt billede er prydet med citater, som børnene har sagt under samtalen med Nynne Haugaard, og ved brug af en greenscreen har det været muligt at transportere dem hen, hvor de ville.

Mingus Haugaard Kiilsmark og Agnes Katrine Arenfeldt har valgt, at de helst ville rejse ud i rummet, hvis de kunne.

Mingus Haugaard Kiilsmark (blå jakke) og Agnes Katrine Arenfeldt (lilla jakke) viser her deres billede frem. Billedet viser de to svævende ved et luksushus i det ydre rum. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- På billedet er vi foran vores luksushus i rummet, fortæller Agnes Katrine Arenfeldt om billedet.

- Det er sejt, fordi man kan svæve rundt i rummet, indskyder makkeren Mingus Haugaard Kiilsmark inden han spæner over plænen for at lege med de andre børn.

Annonce

Et portræt af Ærø


De er ret filosofiske i den alder

Nynne Haugaard, billedkunstner


Ifølge Nynne Haugaard er det tydeligt, at projektet rækker længere end børnenes egne næser. Hun mener nemlig, at billederne tilsammen udgår et portræt af Ærø i børnehøjde.

- De er ret filosofiske i den alder, siger hun smilende og ser på børnenes værker.

Det har især været vigtigt for Nynne Haugaard at lære børnene, hvordan man kan blive inspireret og låne fra andre kunstnere og hinanden.

Mingus Haugaard Kiilsmark i gang med at hænge sit billede op. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Mit arbejde med børnene tager udgangspunkt i temaer fra min egen kunstpraksis. Formålet er blandt andet, at inspirere børn og unge gennem mødet med en samtidskunstner, og derigennem introducere dem for at lave kunst på forskellige måder, forklarer hun.

Børnene synes da også, at projektet er en god idé.

- Jeg synes, at det er et godt projekt, for så kan børn få lov til at komme derhen, de vil, siger Freja Friis Thorstein.

Thor Svane Clausen er enig. Han har nydt at være med til at skabe kunst.

- Det har været rigtig sjovt. Jeg har lavet et billede, hvor jeg står på en hawaiipizza, for jeg elsker pizza, siger han med et grin.

Udstillingerne kan ses frem til 17. december. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Udstillingerne kan ses foran rådhuset i Ærøskøbing og ved Viften i Marstal fra tirsdag den 1. december frem til tirsdag den 17. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce