Annonce
Svendborg

Venter svar fra jurist: Afgørelse i strid om omstridt fællesområde udsat

Beboerne i Ydunshave i Troense har i tre måneder kæmpet for retten til et grønt fællesområde, og nu må de væbne sig med yderligere tålmodighed. Foto: Katrine Becher Damkjær
Nybyggere fra Troense må vente endnu en måned, før sag om omstridt fællesområde afgøres.

Troense: Beboerne i nybyggerkvarteret Ydunshave må vente i endnu en måned, før der træffes en afgørelse i striden om retten til et grønt fællesområde.

Sagen skulle have været afgjort på et møde i Teknik- og Erhvervsudvalget torsdag den 2. april, men den er nu udsat til det næste møde i udvalget den 7. maj. Det oplyser direktør for teknik- og miljøområdet i Svendborg Kommune, Rikke Berg.

- Vi har en ekstern jurist til at hjælpe os med at se på sagen, og da vi ikke har fået svar endnu, har vi været nødt til at udskyde sagen til maj, siger Rikke Berg.

Naboerne i området har i de seneste tre måneder kæmpet imod, at der bliver bygget rækkehuse og anlagt parkeringspladser på et areal, som de mener er udlagt til fællesområde. De mener, der er lavet en fejl ved udstykningen af området, men det har kommunens folk hidtil afvist.

I starten af marts slog sagen i imidlertid en kolbøtte, da der dukkede nye oplysninger op på rådhuset, der var af så væsentlig betydning, at den hidtidige sagsbehandling bortfaldt. Siden har kommunen søgt eksperthjælp hos et landmålerfirma og en jurist, og det er resultatet af disse undersøgelser, som endnu ikke er færdige.

Mens sagen bliver vurderet, venter folk fra firmaet Ydunshave ApS for at få lov til at bygge næste etape i området, der består af med 37 rækkehuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce