Annonce
Fyn

Venstres borgmesterkandidat trækker sig efter miljøsag: Det er tungt, når det går ud over mine nærmeste

Hans Luunbjerg ejer Kejrup Gods, hvor han ernærer sig ved planteavl. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Venstre i Kerteminde vælger ny spidskandidat på generalforsamlingen 25. februar.

Kerteminde: Viceborgmester Hans Luunbjerg har trukket sig som borgmesterkandidat for Venstre til det kommende kommunalvalg.

- Lysten til lokalpolitik er der ikke mere, sagde Hans Luunbjerg ved et pressemøde på Kerteminde Rådhus torsdag.

- Jeg har været i lokalpolitik i tyve år, og de sidste syv år har jeg siddet med ved bordenden. Det har jeg egentlig været glad for, men nu er tiden til noget andet, fortalte Hans Luunbjerg og gav tre grunde til at, han valgte at trække sig lige netop nu med mindre end et år til næste kommunalvalgkamp: Lysten til politik, tiden og avisskriverierne om sagen om kyllingemøg, hvor Kerteminde Kommune valgte at skride til en politianmeldelse i sommer.

Annonce

- Der skal meget til at slå mig ud af kurs, men jeg kan mærke på min familie og mine ansatte, at det er lidt tungt, at jeg er på forsiden af avisen i forhold til et eller andet, der foregår i landbruget, fortalte Hans Luunbjerg.

- Det rører mig ikke en høstblomst at være på forsiden af avisen, men det er tungt, når dem, jeg har omkring mig, synes, det er svært.

Fyens Stiftstidende kunne i tirsdags fortælle, at Fyns Politi efter længere tids efterforskning havde valgt at rejse tiltale i sagen om forkert opbevaring af kyllingemøg.

Spurgte sin hustru

Og så var der tiden.

Hans Luunbjerg er tidligere borgmester i Kerteminde Kommune og har været vant til at bruge en stor del af sin tid på politik. Det gør han også i dag som viceborgmester, hvor han blandt andet er formand for bestyrelsen i Kerteminde Forsyning.


- Min hårdeste kritiker er min hustru, og det har det altid været, og hun siger, at hvis du ikke synes, det er sjovt længere, så skal du holde op.

Hans Luunbjerg


- Det er godt og vel et fuldtidsjob, sagde Hans Luunbjerg.

- Jeg har altid sagt, at jeg går ikke til fodbold, badminton eller tennis. Jeg går til lokalpolitik.

- Men hvis man ikke har lysten til sin fritidsinteresse mere, skal man finde en anden, fortæller Hans Luunbjerg, der lige vendte beslutningen med sin hustru, inden den blev truffet.

- Min hårdeste kritiker er min hustru, og det har det altid været, og hun siger, at hvis du ikke synes, det er sjovt længere, skal du holde op.

- Så kan man jo glæde sig over, at ens hustru gerne vil have, at man er hjemme om aftenen i stedet for at gå til lokalpolitik.

Annonce

Et år til næste valg

Og så er der lige det med, at der er mindre end et år til næste valg. Valgkampe er faktisk noget af det, den tidligere borgmester i Kerteminde bryder sig mindst om.

- Jeg synes, det er sjovt at være med i det daglige politiske arbejde, men jeg bryder mig bestemt ikke om valgkampe. Det er noget af det mest ukonstruktive, der findes.

- Og den valgkamp, vi kigger ind i, bliver elektronisk, og der er jeg analfabet. Jeg interesserer mig ikke for det, og det afføder ikke den konstruktive dialog.

- Der skal Venstre have en spidskandidat, der både vil og kan, fortalte Hans Luunbjerg.

Annonce

En Duracell-kanin

Formand for Venstre i Kerteminde, Jørgen Larsen, kaldte på pressemødet Hans Luunbjerg for en kæmpe kapacitet, der vil blive savnet.

Specielt i forståelsen af det politiske spil har Hans Luunbjergs indsigt været uovertruffen. Og det var ikke mindst de taktiske evner, der gjorde, at han i 2013 fik borgmesterkæden om halsen efter kommunalvalget, selvom Venstre kun fik fire mandater.

I 2017 fik Venstre tre mandater, men igen var det lige ved, at Hans Luunbjerg fik lov til at beholde borgmesterkæden.

- Han kan analysere politik, og han har kunnet se, hvor vi ender henne. Og det er noget, der godt kan blive svært at erstatte, for Hans har politisk tæft. For os at se er der ikke nogen, der kan måle sig med Hans, når han har nye duracel-batterier i ryggen, fortalte Jørgen Larsen.

Venstre skal nu ud og lede efter en ny spidskandidat til kommunalvalget i 2021.

- Vi fik det at vide i bestyrelsen for ganske få dage siden, fortalte Jørgen Larsen, der sammen med resten af bestyrelsen vil bruge tiden frem til Venstres generalforsamling 25. februar på at finde egnede kandidater til at stå i front for partiet.

- Vi arbejder på et stærkt hold, og vi er godt i gang. Vi har nogle spændende emner, vi lige skal have stadfæstet helt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce