Annonce
Ærø

Velkommen til Danmark: Carsten Jensen skriver tillykke til Hamed, som nu må blive i Danmark

Carsten Jensen har tidligere udtrykt sin støtte til Hamed Rezaii. Fotos (arkiv): Andrea Bisgaard og Katrine Becher Damkjær
Marstal- og succesforfatteren Carsten Jensen har skrevet et langt tillykke-opslag på Facebook til afghanske Hamed Rezaii fra Marstal, som i sidste uge fik opholdstilladelse.

Ærø: - VELKOMMEN TIL DANMARK, HAMED!

Sådan indleder bestsellerforfatter Carsten Jensen et langt opslag på sin Facebook-side, hvor han siger tillykke til afghanske Hamed Rezaii, som i sidste uge endelig efter flere års kamp fik opholdstilladelse i Danmark.

- I fire år har du levet i uvished i vores land. I fire år har din skæbne ligget i hænderne på nævn og styrelser og embedsmænd, hvis regler og sprogbrug du aldrig havde en chance for at forstå.

Carsten Jensen er udover at være opvokset i Marstal og forfatter til succesromanen "Vi, de druknede" også en kendt essayist med holdninger til venstre for midten. Han har tidligere kritiseret Danmarks udlændingepolitik og skriver i opslaget, at Hamed Rezaii har været på rejse i "bureaukratiets labyrint" og "fortabt i en fjendtlig udlændingepolitik", men også om en kærlig og hjælpende hånd:

- Men hvad det officielle Danmark ikke ville, ville det private. Et ægtepar fra Marstal, Rita og Per Kjelsmark blev dine besøgsvenner, da du var i lejren på Ærø. Du kommer i deres hjem. De tager dig til sig, som om du var et menneske som alle andre og ikke endnu en uønsket asylansøger.

Carsten Jensen spurgte sidste år i Facebook-julekalenderen "Hameds jul": "Hvad er det egentlig, vi har gang i her i Danmark, et af verdens rigeste lande?". Nu skriver han, at Hamed Rezaii nu endelig kan begynde at leve sit liv og forme sin fremtid:

- Nu har du omsider fundet et blivende sted, Hamed. Nu kan din fremtid begynde. Ærø er en ø, der lider under affolkning og skriger på ungdom. Her er du. Her kan du skabe dig en fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis: Flot og fortjent anerkendelse

Direktøren for værftet i Søby Roar Falkenberg modtog onsdag af årets Tietgenpris for sit virke som erhvervsleder. Det er både flot og fortjent. Han er en markant skikkelse på Ærø, og han har været med til at sætte Ærø på Danmarkskortet med værftets bidrag til byggeriet af elfærgen Ellen. Men han er som det blandt andet blev nævnt af formanden for Tietgenprisens indstillingskomité Peter Zinck også meget andet. Som frontfigur for værftet koncentrerer han sig ikke kun om det at drive en virksomhed. Han har gennem de seneste 16 år også været bevidst om værftets rolle i lokalsamfundet. Når en ø som Ærø har en virksomhed af Søby Værfts størrelse, er det et kæmpe aktiv, at virksomheden ikke lukker sig om sig selv og holder fokus på at skabe så flot en top- og bundlinje som muligt. Disse to ting er selvfølgelig afgørende for virksomhedens overlevelse, men virksomheden har også fokus på et socialt ansvar. Det er ikke enestående, men Søby Værfts indsats har stor betydning for øen. Det drejer sig blandt andet om arbejdet med lærlinge. Skabes der et godt miljø for uddannelse, hjælper det naturligvis også virksomheden, når der skal rekrutteres nye medarbejdere, men det kræver også tid og fokus at lykkes med en sådan mission. Og så er der den fine detalje ved værftets aktiviteter og profil, at der er godt samarbejde med Marstal Skole om hvert år at sende 5. klasse en teatertur til København. Her viser værftet et socialt ansvar. Børnene får en god, kulturel oplevelse, mange af dem formentlig ikke sådan lige ville have fået uden værftets bidrag. Det understreger blot, at der er en klar bevidsthed om, at værftets bidrag betyder noget for lokalsamfundet, og at der er et ønske om at gøre mere end blot at drive en virksomhed. Det danner et billede af en virksomhed med udsyn. Roar Falkenberg udviste stor ydmyghed ved at pege på, at han sådan set blot er direktøren for værftet, og at det jo er alle værftets medarbejdere, der løfter opgaven at drive værftet. Selvfølgelig har han ret i det, men som direktør og øverste leder peger pilen naturligvis på ham, både når det går godt, og når det går mindre godt - det er jo ikke hvert år værftet kan præsentere præmieregnskaber. Nogle gange er tallene knap så glædelige, men som Peter Zinck slår fast, så er det også vigtigt at kigge på virksomhedens omgivelser og muligheder, og her har komiteen bidt mærke i, at det netop kan være en udfordring, at drive en virksomhed som Søby Værft. Udover rosen og et stort tillykke til Roar Falkenberg, er det derfor også værd at nikke anerkendende til priskomiteen for at have blik for virksomhedens og erhvervslederens evne til at bidrage til fremdriften i lokalsamfundet frem for kun at have blik for mere økonomi og ekspansion, når prisvinderen skal findes.

Annonce