Annonce
Ærø

Velforberedte tyve tog kasseapparatet: Indbrud i Andelen

Formand for Andelen, Sten Lauritsen siger, at man efter onsdagens indbrud må kigge på, om der skal ændres procedure for filmforestillingerne. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Tyve brugte en biografforestilling til forberede et natligt indbrud gennem biografens toiletvindue og stak af igen med kasseapparatet. Formand for Andelen Sten Lauritsen vil nu se på procedurerne for filmforestillingerne for at undgå en gentagelse.

Ærøskøbing: Det er næsten ironisk, at det skulle ske i en uge, hvor filmen er en krimi, og selvom han godt kan se ironien i det, er det alligevel en ærgerlig Sten Lauritsen, formand for Andelen i Ærøskøbing, der onsdag kunne konstatere, at biografen i ly af nattemørket mellem tirsdag og onsdag havde haft ubudne gæster.

- De er kommet ind gennem vinduet ude på toilettet og er stukket af med kasseapparatet, fortæller Sten Lauritsen.

Vinduet, som tyven eller tyvene er kommet ind ad, er dog ikke blevet brækket op, fortæller han.

- Nej, de har tilsyneladende i løbet aftenens forestilling været ude og hægte vinduet af, og så har de senere på natten bare kunnet åbne det og komme ind ad det, forklarer formanden, som trods alt kan notere sig, at det - så vidt han ved - er første gang, Andelen har været mål for indbrudstyve.

- Jeg har været formand i 25 år, og i den periode er det ikke sket.

Hvor meget der var i kasseapparatet, som tyvene tog med, har Sten Lauritsen ikke lyst til at fortælle, men han vurderer, det ikke er noget, der kommer til at få den helt store økonomiske konsekvens for biografen.

- Nej, det gør det ikke, men det betyder da, vi skal til at tænke nogle nye procedurer ind i arbejdet. Det kan være, yderdøren skal være låst i biografen under forestillingen, og det vil vi jo helst undgå af hensyn til brandsikkerheden, siger Sten Lauritsen.

Hvad der skal gøres for at sikre Andelen mod lignende episoder, skal bestyrelsen nu diskutere på ekstraordinært møde.

- Der skal vi finde nye procedurer for filmfremvisningerne og finde ud af, om vi skal have sat et alarmsystem op, forklarer Andelens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

GOG

GOG-kollektivet skal vinde på svær udebane

Ærø For abonnenter

De radikale på Ærø er ved at vågne: Satser på at stille med fire-fem kandidater til næste valg

Annonce