Annonce
Ærø

Velforberedte tyve tog kasseapparatet: Indbrud i Andelen

Formand for Andelen, Sten Lauritsen siger, at man efter onsdagens indbrud må kigge på, om der skal ændres procedure for filmforestillingerne. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Tyve brugte en biografforestilling til forberede et natligt indbrud gennem biografens toiletvindue og stak af igen med kasseapparatet. Formand for Andelen Sten Lauritsen vil nu se på procedurerne for filmforestillingerne for at undgå en gentagelse.
Annonce

Ærøskøbing: Det er næsten ironisk, at det skulle ske i en uge, hvor filmen er en krimi, og selvom han godt kan se ironien i det, er det alligevel en ærgerlig Sten Lauritsen, formand for Andelen i Ærøskøbing, der onsdag kunne konstatere, at biografen i ly af nattemørket mellem tirsdag og onsdag havde haft ubudne gæster.

- De er kommet ind gennem vinduet ude på toilettet og er stukket af med kasseapparatet, fortæller Sten Lauritsen.

Vinduet, som tyven eller tyvene er kommet ind ad, er dog ikke blevet brækket op, fortæller han.

- Nej, de har tilsyneladende i løbet aftenens forestilling været ude og hægte vinduet af, og så har de senere på natten bare kunnet åbne det og komme ind ad det, forklarer formanden, som trods alt kan notere sig, at det - så vidt han ved - er første gang, Andelen har været mål for indbrudstyve.

- Jeg har været formand i 25 år, og i den periode er det ikke sket.

Hvor meget der var i kasseapparatet, som tyvene tog med, har Sten Lauritsen ikke lyst til at fortælle, men han vurderer, det ikke er noget, der kommer til at få den helt store økonomiske konsekvens for biografen.

- Nej, det gør det ikke, men det betyder da, vi skal til at tænke nogle nye procedurer ind i arbejdet. Det kan være, yderdøren skal være låst i biografen under forestillingen, og det vil vi jo helst undgå af hensyn til brandsikkerheden, siger Sten Lauritsen.

Hvad der skal gøres for at sikre Andelen mod lignende episoder, skal bestyrelsen nu diskutere på ekstraordinært møde.

- Der skal vi finde nye procedurer for filmfremvisningerne og finde ud af, om vi skal have sat et alarmsystem op, forklarer Andelens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce