Annonce
Svendborg

Vejstrup Forsamlingshus sælger folkeaktier med afstand: Har indsamlet over 108.000 kroner

Vejstrup Forsamlingshus sælger folkeaktier der skal bidrage til at finansiere ombygning af huset. Her ses skitserne fra Gråbrødre Arkitekter.
I løbet af lidt mere end en uge er der allerede indsamlet over 108.000 kroner, der skal gå til ombygningen af Vejstrup Forsamlingshus.
Annonce

Vejstrup: Der er næsten ingen grænser for, hvad coronapandemien kan spænde ben for. Det mærkes også i Vejstrup Forsamlingshus, hvor man har ventet siden marts på at kunne gå i gang med at stemme dørklokker for at sælge folkeaktier, der skal bruges til at betale dele af ombygningen af forsamlingshuset.

For lidt mere end en uge siden kunne de endelig gå i gang med at sælge, hvad de kalder ”folkeaktier med afstand”. Der er allerede indsamlet mere end 108.000 kroner, og det glæder Elisabeth Antonsen, der er bestyrelsesmedlem i Vejstrup Forsamlingshus.

- Jeg er meget optimistisk over den fantastiske opbakning, siger Elisabeth Antonsen, der understreger, at nogle af pengene også er erhvervsaktier fra virksomheder.


Jeg er meget optimistisk over den fantastiske opbakning

Elisabeth Antonsen, bestyrelsesmedlem i Vejstrup Forsamlingshus


Og hun er også optimistisk om at nå målet om minimum 300.000 kroner.

Salget af folkeaktier er et vigtigt fundament i egenfinansieringen til ombygningen af forsamlingshuset og har derfor stor betydning i forhold til fondssøgningen.

Annonce

Folkeaktier med afstand

Først ville Vejstrup Forsamlingshus sælge folkeaktier i marts måned. Det spolerede corona. Så blev salget planlagt til september, og sælgerne var klar til at rykke ud i samlet trop, da pandemien endnu engang spændte ben.

Byggegruppen har dog ikke ladet sig slå ud, men i stedet for brudt deres hjerner for at finde en løsning på at få salget i gang. Det blev til konceptet ”folkeaktier med afstand.

- Det var også oprindeligt planen, at vi skulle gå ud samtidig i Vejstrup Sogn. Men vi blev enige om, at det nok ikke var så smart, fordi folkeaktien skulle udfyldes med det samme, og derfor ville der være en udveksling. Derfor har vi lavet det om, så vi ikke går samtidig, og der er heller ikke nogen udveksling, siger Elisabeth Antonsen.

I løbet af de kommende uger vil repræsentanter fra Vejstrup Forsamlingshus fortsat banke på dørene i Vejstrup Sogn for at sælge aktier.

- Vi prøver at komme rundt til alle, der bor i Vejstrup Sogn, siger Elisabeth Antonsen, som mener, at der er omkring 250 husstande i sognet.

Man bestemmer selv, hvor stort beløbet på ens folkeaktie skal være – dog minimum 100 kroner. Man betaler med Mobilepay eller via bankoverførsel. Sælgerne registrerer køberne med navn, adresse og beløb, og senere afleveres folkeaktien i postkassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Faaborg-Midtfyn

Jim Lyngvild ville blot gøre en god gerning: Beskyldt for dyremishandling og nazi-sympatier på kommunal Facebook-side

Annonce