Annonce
Svendborg

Vejstrup Efterskole klar til stort rykind: Elever skal lære at give hinanden særlige Vejstrup-knus

Michael Bjørn, forstander på Vejstrup Efterskole, fortæller, at skolen er i gang med at udvikle et nyt og coronasikret knus. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
På søndag begynder 250 nye elever på Vejstrup Efterskole. Hverdagen bliver fuld af coronaregler, men skolen forsøger at bløde det hele op med et nyopfundet Vejstrup-knus, som eleverne skal lære at give hinanden.
Annonce

Vejstrup: Når 250 nye elever begynder på Vejstrup Efterskole søndag den 9. august, skal de lære at hilse på hinanden på en helt ny måde. Knus er nemlig bandlyst på grund af Covid-19.

- Vi er fuld gang med at udvikle et alternativt Vejstrup-knus. Det bliver en bestemt bevægelse - en dans eller en gymnastisk bevægelse - som eleverne kan hilse på hinanden med. Det kommer til at minde lidt om en albuehilsen, men det bliver mere kreativt, og den skal være et billede af den skole, vi er, siger skolens forstander Michael Bjørn.

Udover den særlige Vejstrup-hilsen, arbejder skolen også på at skabe en ny samværskultur, som eleverne kan trives i.

Annonce

Næsten som normalt

- Med respekt for de retningslinjer, der er, prøver vi at lave en hverdag, der er så tæt på en normal efterskoledag som muligt. Men det betyder, at vi er opmærksom på at holde afstand til hinanden, vi er opmærksom på hygiejne, og vi er meget opmærksom på spisesituationerne, hvor vi deler skolen op i to hold, siger Michael Bjørn.


Vi tror på selvreguleret læring, og vi er sikre på, at eleverne nok skal vise hensyn til hinanden.

Michael Bjørn, forstander på Vejstrup Efterskole


- Vi har også besluttet at fortsætte med at dele eleverne op i bohold på maksimalt 30 elever på hvert hold. Vi har fundet ud af, at det er en god måde at gøre det på, og det er også en måde, hvor vi lærer eleverne en ny måde at være sammen på, forklarer Michael Bjørn.

Hvis eleverne bryder reglerne - for eksempel ved at komme for tæt på hinanden - vil det ikke umiddelbart få konsekvenser.

- Vi tror på selvreguleret læring, og vi er sikre på, at eleverne nok skal vise hensyn til hinanden, siger han.

Hvis en elev udviser tegn på Covid-19, vil vedkommende straks blive sendt i isolation på skolen.

- Man kan ikke være syg med Covid-19 på Vejstrup Efterskole. Det gælder både elever og lærere. Hvis man har symptomer, vil man straks blive sendt i isolation, indtil man bliver hentet af ens forældre. Man kan først komme tilbage til skolen, når man er sygdomsfri, siger Michael Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce