Annonce
Bagsiden

Vejret: Nattefrosten melder sin ankomst

Trøstrup Mølle i morgentåge. Indsendt af Asger Roed Jensen, Veflinge. Vejrbilleder fra Fyn og øerne kan mailes til: bagsiden@fyens.dk.
Annonce

Kære bagsidelæsere. På grund af omfattende problemer hos Ritzau, som I kan læse om andetsteds i avisen, kan vi i øjeblikket ikke få den oversigt over vejret, som plejer at stå her på Bagsiden.

DMI er heldigvis ikke ramt af hackerangreb, så i stedet for en femdøgnsprognose får I her en prognose fra DMI over vejret de næste syv dage. Vejrudsigten er gældende for hele Danmark og ikke bare Fyn og øerne.

Annonce

Kold luft østfra

DMI meddeler, at vi snart kan forvente nattefrost efter en højtryksryg, som en overgang stabiliserer vejret.

I weekenden vil et lavtryk over Hviderusland og det nordlige Polen sende noget koldere luft frem mod Danmark østfra. I næste uge kan svage fronter med lidt regn og mildere luft bevæge sig frem til Danmark vestfra.

Annonce

Fredag: Tørt og frost

I dag bliver det tørt med lidt eller nogen sol, ret svag skiftende vind og temperaturer mellem 4 og 8 grader. I aften og i nat mest tørt og efterhånden skyet. Temperaturen kan i nat nå ned til 2 graders frost og op til 5 graders varme. Vinden tiltager en smule og bliver svag til jævn fra nordøst og øst.

Annonce

Lørdag: Tørt og skyet

I morgen bliver det mest tørt og overvejende skyet med temperaturer om mellem 3 og 7 grader, lunest ved Østersøen. Vinden bliver svag til jævn fra øst og nordøst, ved Østersøen stedvis frisk vind. Om natten skyet og på Bornholm lidt regn, men ellers mest tørt vejr. Temperaturer fra 2 graders frost til 5 graders varme. Vinden bliver svag til jævn omkring nordøst, på Bornholm op til frisk vind.

Annonce

Søndag: Skyet og byger

I overmorgen bliver det mest skyet med enkelte byger, men i løbet af dagen også stedvis lidt sol. Temperaturer på mellem 3 og 6 grader og svag til jævn vind fra nordøst og nord. Om natten fortsat skyet og mulighed for enkelte byger ved Østersøen. Temperaturer ned mellem 3 graders frost og 3 graders varme og svag til jævn vind efterhånen mest fra vest og sydvest.

Annonce

Mandag: Skyet og blæsende

På mandag bliver det først skyet med lidt regn af og til. Senere kommer der regn fra nordvest og i de østlige egne stedvis slud. Dagtemperaturer op mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 1 og 5 grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk fra sydvest og vest. Ved kysterne kan der stedvis være hård vind. Natten til tirsdag drejer vinden mod nord og ved Vestkysten kan der være kuling visse steder.

Annonce

Tirsdag: Skyer og frost

Tirsdagen ser mest ud til at begynde med skyer og lidt regn, men efterhånden med mulighed for lidt eller nogen sol, især mod nordvest. Temperaturen i dagtimerne bliver mellem 5 og 8 grader, mens den om natten ligger mellem 5 grader og frysepunktet. Vinden bliver let til frisk, mest fra nord og stedvis hård ved kysterne. I løbet af dagen aftager vind til svag til jævn omkring øst.

Annonce

Onsdag og torsdag: Det bliver køligere

Onsdag og torsdag i næste ug vil vejret først være stabilt, senere noget ustadigt, og temperaturen vil være faldende.

DMI oplyser, at denne syvdøgnsprognose er ret sikker, så der skal nok skrabes bilruder de kommende morgener. Kilde: DMI

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce