Annonce
Svendborg

Vejdirektorat vil undersøge vejstrækning efter dødsulykke

Flere bilister har igennem tiden mistet livet i alleen ved Hvidkilde Gods. Tirsdag den 22. september ramte en 84-årig mand et vejtræ, og han blev efterfølgende erklæret død. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Politi og Vejdirektorat skal analysere trafikforholdene ved Hvidkilde Gods, efter at en 84-årig mand i tirsdags mistede livet i en trafikulykke.
Annonce

Svendborg: Tirsdag morgen mistede en 84-årig mand livet på Faaborgvej ved Hvidkilde Gods, formentlig efter at han havde ramt et vejtræ med sin bil.

Der var ifølge Fyns Politi ingen vidner til ulykken, og dødsårsagen kendes derfor ikke endnu, men ulykken får nu Vejdirektoratet til at rykke ud for at undersøge trafiksikkerheden ved Hvidkilde.

- Når der sker en dødsulykke i trafikken, tager vi altid ud og besigtiger stedet sammen med politiet. Det vil vi også gøre efter ulykken ved Hvidkilde, siger Mette Fynbo, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Der har tidligere været fokus på trafiksikkerheden ved Hvidkilde, hvor der flere gange har været alvorlige ulykker på grund af de snoede og snævre veje og de mange træer, som står langs vejen.

- I 2012 gennemgik vi strækningen meget grundigt, og det medførte blandt andet en udvidelse af strækningen med hastighedsbegrænsninger på 40 og 50 km/t. samt en udvidelse af en såkaldt delehelle, som skal sikre, at bilisterne sænker farten og holder kørebanen, når de kører ind i de meget snoede sving, siger Mette Fynbo.

En 84-årig mand mistede tirsdag morgen livet, da han ramte et vejtræ. Her ses politi og beredskab i aktion. Arkivfoto: Søren S. Nielsen

I de sidste fem år har Vejdirektoratet registeret fire uheld på strækningen ved Hvidkilde.

- To af uheldene var med lille materiel skade - for eksempel buler - mens et af uheldene var lidt mere alvorlig, dog uden at nogen personer kom til skade. Ulykken den 22. september er den eneste i fem år, hvor der har været personskade eller der er sket dødsfald, siger Mette Fynbo.

Det får dog ikke Vejdirektoratet til at se på strækningen med mildere øjne.


Nu skal vi have analyseret forholdene derude, og så må vi se, om der skal ske yderligere sikring af ruten, men det forventer jeg dog ikke

Mette Fynbo, afdelingsleder i Vejdirektoratet


- Nu skal vi have analyseret forholdene derude, og så må vi se, om der skal ske yderligere sikring af ruten, men det forventer jeg dog ikke, siger hun.

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn fra Hvidkilde Gods har ingen kommentarer til sagen.

I december 2006 mistede en 36-årig mand livet, da at han mistede herredømmet over sin bil og ramte et vejtræ ved Hvidkilde. Og i marts 2009 mistede et søskendepar - en 17-årig dreng og en 20-årig kvinde - livet, da de en tidlig morgen ramte et vejtræ ved Hvidkilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Fyn For abonnenter

To år uden godkendelse: Stadig ingen vished for bæreevnen i Thomas Lund Hansens etagebyggeri

Svendborg For abonnenter

Skovrider om bekymring for skyggegener: Svært at etablere skov, uden at nogle kan få mindre solindfald

Annonce