Annonce
Svendborg

Fjernvarmen bliver billigere: Den gennemsnitlige forbruger sparer 3000 kroner

Direktør for Svendborg Fjernvarme Carl Madsen fortæller, at besparelsen på årets kommende varmeregninger primært skyldes, at elafgiften er blevet sænket. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fra årsskiftet trådte nye tariffer i kraft hos Svendborg Fjernvarme. Det betyder, at den gennemsnitlige forbruger i år kan se frem til en noget billigere varmeregning, og den kan blive endnu billigere de kommende år.
Annonce

Svendborg: Sidste år varslede Svendborg Fjernvarme, at der i forbindelse med det nye store varmepumpeanlæg ville komme billigere fjernvarme - og det er nu blevet en realitet.

Svendborg Fjernvarme har fra årsskiftet sænket sine tariffer, så det svarer til, at man sparer 24 procent. Regner man det om til kroner og ører, giver det en prisreduktion på 3.067 kroner per år for en gennemsnitlig forbruger.

Direktør for Svendborg Fjernvarme Carl Madsen forklarer, at årsagen til prisreduktionen skal findes i elafgiften.

- Det skyldes primært, at elafgiften er blevet sænket dramatisk, og samtidig skyldes det, at vi har forventninger til det nye varmepumpeanlæg, fortæller Carl Madsen, der tilføjer, at valget om at sænke elafgiften kommer udefra, da det er statsbestemt.

Annonce

Gennemsnitlig forbruger

Det er ikke alle Svendborg Fjernvarmes forbrugere, der vil opleve en prisreduktion på de 3.067 kroner. Det skyldes, at en gennemsnitlig forbruger bliver defineret ud fra noget bestemt.

- Den gennemsnitlige forbruger er per definition en forbruger, der har et hus på 130 kvadratmeter og et varmebehov på 18.000 kilowatttimer om året, fortæller Carl Madsen.

Selvom alle ikke kan forvente samme prisreduktion, så kan man glæde sig ved, at den er højere end først antaget.

- Vi havde varslet, at der i forbindelse med det store varmepumpeanlæg ville komme billigere fjernvarme. Først havde vi regnet med, at prisreduktionen ville være omkring 2000 kroner, men nu kan vi så se, at man kan spare helt op til 3000 kroner, fortæller Carl Madsen.


Vi vil nok se, at der kommer en yderligere sænkning de kommende år

Carl Madsen


Fremtiden kan, ifølge Carl Madsen, med stor sandsynlighed byde på endnu billigere fjernvarme til forbrugerne.

- Jeg tror den vil falde mere. Vi vil nok se, at der kommer en yderligere sænkning de kommende år, fortæller Carl Madsen.

Det nye varmepumpeanlæg, som bliver bidrager til forbrugernes fremtidige og billigere varme, er snart klar til aflevering.

- Det har været sat i drift, hvor det hele var oppe og køre i slutningen af november måned, og derefter har der været lidt indtrimning af anlægget. Men som tidsplanen ser ud nu, så vil det være klar til aflevering inden for den næste måneds tid, fortæller Carl Madsen.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Dorthe Ullemose om Johan Emils exit: - Jeg er ked af, at han forlader partiet, og jeg ønsker ham held og lykke med hans liste

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Johan Emil Rasmussen om sin exit fra DF: - Dorthe Ullemose har det med at skubbe folk fra sig

Sport

OB blæste fremad i stormvejret

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Svendborg

Lokal formand om eks-DF'er: Har haft svært at ved at finde ud af, hvor han stod

Annonce