Annonce
Svendborg

Varm weekend giver mange badende: Her er livreddernes tre bedste råd

Mette Bruun-Petersen har blikket konstant rettet mod vandet. Foto: Michael Danekilde Olsen
Ved Christiansminde strand sidder livredderne klar til at rykke ud ved behov. Du kan lette arbejdet for dem ved at følge tre simple anbefalinger.
Annonce

Svendborg: Weekenden er over os og med den, et fantastisk sommervejr. Lokalt lyder vejrudsigten på op til 28 grader og skyfri himmel. Det betyder fyldte strande og mange badende, blandt andet ved Christiansminde strand.

Her har Trygfonden stationeret to livreddere og et vagttårn. Mette Bruun-Petersen og Ditte-Marie Berg-Sørensen har begge gennemgået et intensivt kursus i livredning på stranden og i vandet og giver her deres tre bedste råd, som badende gæster bør huske på, når de besøger stranden på Christiansminde.

1: Sørg altid for at bade inde for livereddernes flag og molen. Der er opsat to flag i rød og gul som indkredser et større område af standen og vandet ud for. Det er der, at livredderne har det bedste udsyn og derfor der, det er mest sikkert, at tag sig en dukkert. Man har lov til at bade uden for det markerede areal også. Det er dog mere sandsynligt, at man bliver set og kan få hjælp, hvis behovet skulle opstå, når man befinder sig i det anviste område. Badedyr, bolde og lignende kan let blive taget af en understrøm, og på rent instinkt vil de fleste forsøge at indfange den igen. I den situation er der risikoen for selv at blive taget af strømmen, så det er det vigtigt, at livredderne kan se folk.

2: Tag en snak med livredderen, før du går i vandet. Alternativt kan en lokal, der kender farvandet være et godt bud. Det gælder for alle og ikke nødvendigvis kun første gang, man besøger stranden. Hvad der er en risiko fredag kan være mindre farligt lørdag og på samme niveau igen søndag. Så det er altid en god ide, at orientere sig i den dagsaktuelle situation. Især for badende, som kommer alene. I det tilfælde handler det lige så meget om, at gøre opmærksom på, at man er til stede.

3: Kend dine egne begrænsninger og brug sund fornuft, også når du er i vandet. Med det menes, lad være med at lave hovedspring fra molen. Der er dybt, ja, men hvis man ikke er professionel, kan man let få skrabet med en fod mod kanten og komme galt afsted i springet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce