Annonce
Læserbrev

Vandretur. Sti-venners vandretur en succes

43 deltog i Sti-venner’s vandretur ud fra Dageløkke havn på Nordlangeland søndag den 27. oktober.

Der var deltagere så langt væk fra som Thurø.

Turen var cirka 10½ km lang med sol og en enkelt kort, men ret voldsom, byge.

Da vi kom tilbage til Dageløkke Havn, sagde mange af deltagerne, at de havde været glade for turen og opfordrede Sti-vennerne til at lave nye ture – en opfordring, som vi fra Sti-vennernes bestyrelse har taget til os. Vi satser på en vandretur på cirka 10-12 kilometer en gang månedligt. Turene er i et tempo, så alle kan følge med.

Næste tur finder sted søndag den 17. november. Vi mødes kl. 10 på parkeringspladsen ved Medicinhaverne i Tranekær, og turen går mod øst til Botofte Skovmose og kysten.

Du er også velkommen til vores ”prøvevandring” til Botofte turen. Prøvevandringen finder sted torsdag den 7. november. Her mødes vi også kl. 10 på parkeringspladsen ved Medicinhaverne i Tranekær.

Tilmelding er ikke nødvendig, og du behøver ikke at være medlem af Sti-vennerne for at deltage.

Så håber vi bare på godt vejr begge dage!

Annonce
Langelands Sti-venner inviterede til vandretur på Nordlangeland søndag den 27. oktober. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Øjnene der ser

Det sete afhænger af øjnene, der ser, lyder et gammelt ordsprog. Nyere kommunikationsteorier udtrykker det således: Modtageren, ikke afsenderen, bestemmer, hvad vedkommende får ud af det, der kommunikeres. Det blev jeg mindet om i forbindelse med vores børnekulturfestival i uge 42. Den sidste dag i en uge fyldt med kulturtilbud havde vi et stort arrangement i samarbejde med BioLangeland. Mange vil vide, at vores lokale biograf er et af flere frivillige flagskibe her på Langeland. Hver eneste dag arbejder de frivillige med at give os kulturtilbud som i de største byer. For nyligt blev filmen Le Mans 66 vist, og et større selskab var samlet for at se den. Heraf en del udenøs, som udtrykte stor overraskelse over, at Langeland havde sådan en flot biograf med super lydanlæg og de nyeste digitale muligheder - og nye, behagelige sæder. Jeg skal ikke kunne sige, om de havde forventet en smalfilmsagtig oplevelse i et nedslidt lokale. De blev i hvert fald glædeligt overrasket. Jeg blev også glædeligt overrasket, da TV2/Fyn kontaktede os for at fortælle, at de ville komme og filme den fredag. Det er ingen hemmelighed, at det er vi ikke forvænte med. Fokus var på de frivillige, men det var jo heller ikke noget problem, jævnfør ovenstående. Jeg skyndte mig ned for at tale med dem. For at gøre en lang historie kort talte de lige med mig, men kørte igen. Vores historie havde ikke den rigtige vinkel. Med andre ord: Det var ikke interessant at filme de mange børn og unge, der havde en super dag i biografen, de frivillige var ikke den rigtige slags frivillige, der passede lige ind i indslaget, og de havde faktisk heller ikke hørt om Børnekulturfestivalen. Vi har sendt pressemateriale af sted om festivalen, vi har holdt den siden 2002, og den er kendt udenfor Langelands grænser - men åbenbart ikke i Odense, hvis fokus hvert år (med god grund) er på Harry Potter/Magiske Dage. Jeg bad om at blive ringet op - det blev jeg ikke, så 13 dage efter måtte jeg selv kontakte redaktionen. Det blev jeg ikke meget klogere af, men forsøgte at forklare, at vi også skulle føle os set, og at det alt for tit blev til at åbne nærmeste dør, spørge dem man kender i forvejen og så bringe det nemmeste. Og her kommer overskriften til sin ret: Det afhænger af øjnene der ser. Det er en del af en kedelig tendens, hvor en problematik som de mange arbejdsløse akademikere i København ifølge Berlingske finder sin løsning ved, at en ung akademiker vælger næsten frivilligt at søge helt til Ishøj for at få drømmejobbet. Berlingske var behørigt imponerede. Dén synsvinkel er så meget set fra Rådhuspladsen, når det kan bringes som en sensation, at en arbejdsløs akademiker finder ud af at tage til Ishøj, 30 minutter fra centrum med S-tog. Så hvis Fyns Amts Avis forsvinder, forsvinder vi helt fra mediernes virkelighedsopfattelse.

Annonce