Annonce
Ærø

Vagtskifte på Marstal Søfartsmuseum: Her er den nye leder

Den nye leder af Marstal Søfartsmuseum, David Thygesen-Tashev, er et kendt ansigt på museet. Han har i flere år været tilknyttet museet som frivillig, og siden november sidste år har han været ansat som museumsinspektør.
Valget af David Thygesen-Tashev som ny leder af Marstal Søfartsmuseum vækker begejstring hos afgående leder Erik Kromann, som nu efter eget udsagn kan sove trygt om natten.
Annonce

Marstal: Det er ikke tit, at der er vagtskifte på Marstal Søfartsmuseum. Faktisk er det i hele museets 90-årige historie kun sket en gang: Da nuværende kaptajn Erik Kromann overtog roret fra Jens Hansen i 1980.

Men nu sker det altså igen, for den nye leder af museet er fundet.

David Thygesen-Tashev hedder museets nye kaptajn, og han er allerede et kendt ansigt på søfartsmuseet, hvor han har været museumsinspektør siden november sidste år.


Ligesom man helst skal være tyrker for at fremstille tyrkisk peber, og grønlænder for at instruere en film om grønlændere eller bare at spise en eskimois, så skal man selvfølgelig også være sømand for at være leder af Marstal Søfartsmuseum

Erik Kromann, leder af Marstal Søfartsmuseum


Og David er den helt rigtige til posten, mener formand for Marstal Søfartsmuseums bestyrelse, Christina Kjerulff.

- David har en stærk maritim baggrund, og det er meget vigtigt, for det betyder, at han ved meget om det fagspecifikke allerede. Som ansat på museet har han været god til at sætte sig ind i museets drift, og han har på kort tid vist, at han formår at fange det, som museet skal bygges videre af, siger hun.

Annonce

Sover trygt om natten

Også Søfartsmuseets leder gennem mere end 40 år, Erik Kromann, er overordentlig begejstret for, at valget er faldet på David Thygesen-Tashev.

- Ligesom man helst skal være tyrker for at fremstille tyrkisk peber og være grønlænder for at instruere en film om grønlændere eller bare at spise en eskimois, så skal man selvfølgelig også være sømand for at være leder af Marstal Søfartsmuseum, siger han.

For den nu afgående leder har det været helt afgørende, at den nye leder har søgrønt blod i årerne. Og det har David, konstaterer Erik Kromann.

- David er uddannet skibsfører fra Marstal Navigationsskole og har dermed den rette ballast til at varetage ledelsen af museet på betryggende vis. Det er virkelig godt, at valget er faldet på David, og det får mig til at sove trygt om natten, siger han.

Annonce

Ingen revolutioner

Det er også en meget glad og lettet kommende museumsleder, som Fyns Amts Avis fanger på telefonen.

- Det er kun glædeligt, at de har valgt mig. Selvom jeg vejer 107 kilo, så er jeg lettet over valget, siger David Thygesen-Tashev med et smil.

Ifølge den nye leder, vil museet fortsætte ad samme kurs som hidtil.

- Jeg vil fortsætte det, som det kører nu. Det er jo et fantastisk museum, og vi har det godt hernede. Jeg synes ikke, der er grund til at lave revolutioner. Hvis der kommer noget, så bliver det stille og roligt hen ad vejen, der kommer ingen store omvæltninger. Det er der ingen grund til, siger han.

Selvom Erik Kromann efter planen afgiver roret til den nye kaptajn den 1. november i år, fortsætter han dog som frivillig på Marstal Søfartsmuseum. Og at Erik Kromann stadig vil have sin daglige gang på museet er David Thygesen-Tashev overordentlig glad for.

- Der er ingen, der ved mere end Erik. Han har så meget erfaring og ved alt, så det er jo fantastisk, at man stadig har ham at trække på. Han kan roligt regne med, at jeg kommer og banker på hans dør, siger David Thygesen-Tashev.

David Thygesen-Tashev

Født i 1974 i Grenå.

Uddannet skibsfører på Marstal Navigationsskole i december 1999.

Sejlede for Mærsk i 10 år.

Har boet i Sankt Petersborg i Rusland i 12 år, hvor han ejede fire vandrerhjem.

Flyttede tilbage til Marstal i 2015.

Arbejdede på Marstal Navigationsskole 2015-2016, hvor han underviste i navigation og engelsk.

Arbejdede efterfølgende som kirketjener på Ærø indtil 2019.

Har været tilknyttet Marstal Søfartsmuseum som frivillig i flere år.

Museumsinspektør på Marstal Søfartsmuseum siden november 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fyn

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce