Annonce
Fyn

Vaccinationer ændrer ikke brugen af værnemidler på plejecentre

Kjeld Dueholm, beboer på Plejecenter Kærgården i Otterup, var en af de mange nordfynske plejehjemsbeboere, som onsdag fik den anden dosis af coronavaccine og dermed om otte dage gerne skal være 95 procent dækket mod smitte. Foto: Nordfyns Kommune
Onsdag blev stort set samtlige plejehjemsbeboere og personalet på de fem nordfynske plejecentre vaccineret for anden gang.
Annonce

Nordfyn: Selv om det efterhånden er blevet en vane at spritte af, holde afstand og benytte sig af mundbind, var de fleste nok foruden.

Men selv om stort set samtlige nordfynske plejehjemsbeboere og ligeledes personalet på de fem nordfynske plejecentre onsdag blev vaccineret for anden gang og dermed om otte dage skal være 95 procent dækket mod at blive smittet, bliver der ikke slækket på brugen af værnemidler.

Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering, fortæller, at kommunen ligesom i andre aspekter i håndteringen af corona holder sig til de overordnede retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, og her er anbefalingen, at man på trods af vaccinationerne fortsat benytter sig af de gængse værnemidler.

- Vi ønsker også stadig at skabe størst mulig tryghed, og det medvirker brugen af værnemidler også til, siger Judith Poulsen.


Judith Poulsen glæder sig over, at næsten alle, såvel beboere og personale, har ladet sig vaccinere. Konkret er der tale om 223 beboere og 121 medarbejdere.


Hun glæder sig over, at næsten alle, såvel beboere og personale, har ladet sig vaccinere. Konkret er der tale om 223 beboere og 121 medarbejdere.

Smittetal

Smittetallet er faldet en anelse på i Nordfyns Kommune.

Opgørelsen fra Staten Serum Institut onsdag klokken 14 viste et incidenstal på 43,9 (antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere) på Nordfyns Kommune.

Inden for de seneste syv dage er der konstateret 13 nye corona-smittede på Nordfyn.

Vaccinationen begyndte 2. januar. Planen var, at andet stik skulle gives den 23. januar, men på grund af færre leverancer af vaccine end først antaget måtte Region Syddanmarks rullende vaccinationscentre udskyde tur nummer to til Nordfyn.

Ved ankomsten foregik turen rundt til de fem plejecentre efter et nøje planlagt program. Allerede på forhånd var det fastlagt, at det sidste skulle gives klokken 14.00.

Annonce

Styr på udbrud

Tidligere i januar blev der konstateret otte udbrud af corona på Vesterbo Plejecenter i Søndersø. Også den situation er der nu kommet styr på. Der har ikke siden 14. januar været smitteudbrud på centeret, og derfor har Styrelsen for patientsikkerhed fundet det forsvarligt at ophæve det besøgsforbud, som har været gældende.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Klassekamp fra toilettet

Annonce