Annonce
Faaborg-Midtfyn

V-folk valgte veteranen: Kristian Nielsen bliver Venstres borgmesterkandidat

Kristian Nielsen blev mandag aften valgt som Venstres borgmesterkandidat
66-årige Kristian Nielsen blev mandag aften valgt som Venstres spidskandidat foran Ole Pedersen og Lars Tribler. Den 66-årige skal dermed kæmpe om borgmesterposten ved næste valg med Hans Stavnsager (S).
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det bliver den 66-årige Kristian Nielsen, der bliver Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn næste år.

Det ligger fast efter mandagens opstillingsmøde i Ringe, hvor det eneste punkt på dagsordenen var valg af partiets spidskandidat. Her fik det nuværende kommunalbestyrelsesmedlem flest stemmer af de tre kandidater.

- Det er en spænding, der nu er blevet udløst, og jeg lover at give den fuld skrald på min helt egen måde, lød det fra en tydelig glad spidskandidat kort efter valget.

Annonce

Klassens frække dreng

Han måtte dog ud i en anden runde med Ole Pedersen, før han kunne kåres som spidskandidat. I første runde blev den tredje kandidat, Lars Tribler, sorteret fra af de fremmødte medlemmer. Tribler fik færrest stemmer.


Klassens frække dreng, det er jeg ikke, og det bliver jeg heller aldrig. Men ingen kan stille spørgsmålstegn ved mine politiske forhandlingsevner

Kristian Nielsen, Venstres spidskandidat


90 var mødt frem fysisk for at være med til at afgøre valget. Her kunne de indledningsvis lytte til indlæg fra de tre kandidater. Helt symbolsk var, dog efter lodtrækning, Kristian Nielsen nummer 1. i den række.

- Klassens frække dreng, det er jeg ikke, og det bliver jeg heller aldrig. Men ingen kan stille spørgsmålstegn ved mine politiske forhandlingsevner, lød det blandt andet fra Kristian Nielsen.

- Andre, også Hans Stavnsager (den siddende borgmester, red.) skal stå tidligt op for at køre om hjørner med mig, slog han fast.

Annonce

Mundbind og afstand

Mødet blev holdt i skyggen af corona, og derfor var de fremmødte fordelt i tre forskellige lokaler for at holde den nødvendige afstand, og hele seancen blev vist på storskærm i lokalerne.

Ole Pedersen, Kristian Nielsen og Lars Tribler under den ene af to optællinger. Da den ene kandidat ikke havde absolut flertal i første afstemning, måtte der en ny til mellem de to med flest stemmer. Her var der flest, der satte kryds ved Kristian Nielsen. Foto: René Johansen

Desuden blev der ikke serveret vådt eller tørt, og kort efter resultatet var kendt, blev Venstrefolkene sendt ud og hjem.

- Hvis vi ikke fik det gjort nu, hvornår kunne vi så gøre det. Vi har gjort mere, end vi egentlig skulle for at sikre os, forklarede Venstres formand, Martin Borch-Madsen, som sammen med resten var iført mundbind.

Det betød også, at Kristian Nielsen måtte modtage den helt store hyldest fra Venstre-folkene i mørket på parkeringspladsen ved Gislev Rejser i Ringe.

Det så dog ikke ud til at genere den nyvalgte borgmesterkandidat, som lige nu er i gang med sin tredje periode som byrådspolitiker.

- Sammen kan vi vinde næste valg, slog han fast.

Det blev ikke oplyst på mødet, hvordan stemmerne fordelte sig. Men det var også muligt at afgive sin stemme på p-pladsen eller i døren. I alt var der 105 stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce