Annonce
Ærø

Værfts udvidelse på Marstal Havn vækker glæde på Reberbanen: - Et værft hører hjemme på en havn

Hans Christiansen er tilfreds med, at HCC Bådeværft har fundet grunde på Marstal Havn. Arkivfoto.
Efter længere tids usikkerhed omkring, hvor HCC Bådeværftet ville bygge deres 12 meter høje bådhal, har værftet nu købt to grunde på Marstal Havn. Det glæder Hans Christiansen fra Reberbanen.

Marstal: Torsdag kunne Fyns Amts Avis fortælle, at HCC Bådeværft har overtaget to grunde på Marstal Havn, hvor de vil udvide med en bådhal.

Der har ellers tidligere været tale om, at værftet ville bygge en 12 meter høj bådhal i erhvervsområdet ved Reberbanen. Købet af grundene vækker derfor begejstring hos Hans Christiansen, der bor tæt ved den potentielle grund i industriområdet.

- Et værft hører hjemme på en havn. Havnen skal være for de havnerelaterede virksomheder i første omgang, så jeg synes, det er godt, at HCC Værftet har fået fat i grunde der, siger Hans Christiansen.

Placeringen af værftets nye bådhal har tidligere været omdiskuteret, og tilbage i januar satte 16 borgere, heriblandt Hans Christiansen, deres underskrift på en indsigelse mod placeringen af den nye bådhal i industrikvarteret i Marstal.

Annonce

For meget renderi

Ifølge Hans Christiansen vil placeringen af et værft i industriområdet føre til for meget trafik gennem Marstal.


Havnen skal være for de havnerelaterede virksomheder i første omgang, så jeg synes, det er godt, at HCC Værftet har fået fat i grunde der.

Hans Christiansen


- Folk skal køre op til industriområdet gennem de smalle gader, og det giver ingen mening. Det vil jo også være en gene for trafikanterne, når der skal køre biler med bådanhængere. Det bliver et værre renderi, siger Hans Christiansen.

Det er ikke kun trafikanterne, der vil blive generet af trafikken gennem byen. Hans Christiansen mener også, at den nye placering er at foretrække for værftet selv.

- En så stor hal hører hjemme på havnen, hvor det er nemt for værftet at komme omkring uden at skulle køre i lange baner. Når HCC værftet har sikret sig en mulighed i industrikvarteret, er det jo kun af nød. Bare tænk på den bevægelighed, der skal være for Monica Fabricius. Det skal da være placeret så tæt på vandet så muligt, siger Hans Christiansen.

Selvom købet af de to grunde på havnen vækker begejstring hos Hans Christiansen, så er intet sikkert endnu. Ejeren af værftet, Monica Fabricius, udtalte nemlig torsdag, at købet af de nye grunde på havnen ikke nødvendigvis udelukker andre muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce