Annonce
Fyn

Utopia får dispensation til at spille storkamp i Munke Mose

Utopia har fået grønt lys til at være vært for kampen mod Kolding IF. Hidtil har det ellers været på tale at låne én af de andre baner i byen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Utopia FK har fået dispensation af DBU til at afvikle pokalkampen mod Kolding IF på hjemmebane den 7. oktober. Banen er for lille, men fordi man aldrig har været så langt i turneringen, har DBU ikke tidligere taget notits af banemålene.
Annonce

FODBOLD: Det er ikke hver dag, at serie 1-klubben Utopia kan invitere et 1. divisionshold forbi det ydmyge anlæg i Munke Mose. Men efter klubben besejrede Bogense G & IF med et mål i overtiden, forlænget spilletid og en straffesparksgyser, artede lodtrækningen sig således, at Odense-klubben nu skal møde Kolding IF i anden runde af hovedturneringen den 7. oktober.

- Vi har fået grønt lys til at afvikle kampen. DBU har et krav om, at banen skal være 105 gange 68 meter, og vores bane er lige i underkanten af det. Det er simpelthen fordi, vi aldrig har været så langt i turneringen, at de ikke har haft kig på det før, siger formanden for klubben Mikkel Christensen.

Klubben glæder sig til at kunne byde østjyderne forbi, men formanden er ikke just klar til at lade champagnepropperne sprænge endnu. Han anslår, at der aldrig har været mere end 150 tilskuere til en Utopia-kamp, og da kampen allerede bliver spillet klokken 16 på en onsdag, forventer han ikke, at det vil vælte ind med folk til kampen i anden runde.

- Ja, nu må vi jo se, hvordan det går jo. Kampen ligger ret tidligt, så folk skal lige have fri fra arbejde.

Utopia blev stiftet i 1980 på et med et formål om at "udbrede det decentrale demokrati", som det hedder i klubbens vedtægter. Klubben er indtil videre aldrig nået længere i pokalen.


Det er simpelthen fordi, vi aldrig har været så langt i turneringen, at de ikke har haft kig på det før

Formand i Utopia FK, Mikkel Christensen


I årets udgave af turneringen lagde holdet ud med en regulær nedsabling af Røde Stjerne på 14-1 - en anden klub, der er vokset ud af en venstreorienteret tankegang. Herefter slog man Højfyn med en mere beskeden målscore på 3-2, inden KFUM's boldklub i Odense blev besejret med 4-0. I sidste runde var det så Bogense, der med lodder og trisser blev ekspederet ud af pokalturneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Analyse: Det var Mette Frederiksen, der pressede Frank Jensen ud

Svendborg For abonnenter

Droppede København for at fokusere på Svendborg: Nu er scenekunstner nomineret til årets kulturpris

Annonce