Annonce
Faaborg-Midtfyn

Usikkerhed om borgmesterkandidatvalg: Mundbind til opstillingsmøde

Martin Borch-Madsen, formand for Faaborg-Midtfyn Venstre, regner med, at opstillingsmødet i Ringe kan gennemføres mandag aften. Privatfoto
Venstre tager forholdsregler før opstillingsmøde i Ringe mandag aften. Der er lille risiko for aflysning
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Mandag aften skal Venstre-medlemmerne i Faaborg-Midtfyn afgøre, hvem der skal udfordre Hans Stavnsager (S) i kapløbet om at blive borgmester fra 2022 og fire år frem. Måske. For coronasituationen risikerer at ændre på planerne.


Sikkerheden ligger mig meget på sinde. Vi vil følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og tage alle relevante forholdsregler.

Martin Borch-Madsen, formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn


Lige nu ser det dog ud til at lade sig gøre, blandt andet ved hjælp af mundbind.

- Vi følger situationen meget nøje, og den kan jo ændre sig fra time til time, så det er med forbehold, at vi har indkaldt til opstillingsmødet hos Gislev Rejser i Ringe mandag aften. Jeg sidder faktisk lige og skriver på en mail til medlemmerne om de forholdsregler, vi tager, oplyser formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn Martin Borch-Madsen.

Annonce

Risiko for aflysning

I udgangspunktet bliver opstillingsmødet altså gennemført, men der kan være risiko for, at det må aflyses med kort varsel, hvis det lokale smittetryk forværres, eller der kommer yderligere restriktioner, f.eks hvis grænsen for, hvor mange der må være forsamlet, ændres.

Et opstillingsmøde i Venstre trækker normalt omkring 100 medlemmer.

- Og det er også, hvad jeg håber at se, men jeg kan jo ikke udelukke, at nogen vil holde sig væk af frygt for smitterisikoen. Her vil jeg understrege, at sikkerheden ligger mig meget på sinde. Vi vil følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og tage alle relevante forholdsregler, siger formanden.

Det betyder blandt andet, at de fremmødte får mundbind, mens de venter på at få anvist en plads, at der vil være rigelige mængder af håndsprit og god afstand mellem folk i lokalerne. Det bliver op til folk selv, om de vil beholde mundbindet på under selve mødet.

Det er i hvert fald sådan, planerne er lige nu.

Annonce

Skal vælge imellem tre

Medlemmerne har tre kandidater at vælge imellem, nemlig  Ole Pedersen, Kristian Nielsen og Lars Tribler, alle medlemmer af kommunalbestyrelsen. Der kan kun afgives stemme ved personligt fremmøde, fuldmagter er altså ikke tilladt.

Afstemningen er skriftlig og anonym, og formanden vil ikke afsløre, hvem der får hans stemme:

- Jeg forholder mig neutral, men tør godt sige, at vi har tre gode kandidater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce