Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ups: For billige ostemadder gav underskud på 77.000 kr.

De gamle får ostemadderne for billigt, så nu kommer politikerne kostforplejningen til undsætning, så der ikke bliver underskud på ostekontoen. Arkivfoto.

Faaborg-Midtfyn: Ostehungrende ældre er ved at spise kommunens kostafdeling ud af huset, så politikerne må skride ind med en prisforhøjelse.

Den kommunale kostforplejning kom nemlig til at prissætte ostemadderne for billigt i den takstoversigt, afdelingen sendte til og fik godkendt af politikerne i forbindelse med godkendelse af kommunens budget.

De folkevalgte godkendte mere eller mindre pr. automatik en pris på seks kroner for to stykker brød med ost. Men det var en fejl, for prisen skulle have været 12 kr. for de to ostermadder.

Skulle Kostforplejningen nøjes med at opkræve det halve, vil det give en årligt mindreindtægt på 77.000 kr., viser beregninger, så nu bliver kommunalbestyrelsen bedt om at godkende et forslag om at lade prisen for to ostemadder stige til de 12 kr.

Foreløbig har økonomiudvalget nikket ja til at lade prisen stige, og det ventes, at kommunalbestyrelsen følger indstillingen og bider til bollen på tirsdag./cille

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lokaldebat: Fritidssejlerne bliver ikke hørt

Lokaldebat: Alle politikere og nyansatte har ifølge lokalpressen nogle gode intentioner om og hvordan kommunen og dens borgere skal behandles. Søren Kristensen, Venstres viceborgmester og politisk leder af havnen, skrev, at vigtigst for ham og hans partifæller var, hvordan vi skaber bedst mulig kår for de aktive i fritidslivet. Den nye kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen blev ansat med fokus på at styrke kommunens samarbejde med borgerne, og at vi som kommune kan skabe udvikling sammen med borgerne. Havnefoged Frank Faxøe er blevet ansat ikke mindst fordi han er en erfaren herre, men også fordi han har en stor erfaring i at samarbejde med mange forskellig interessenter og åbenbart har den evne at kunne se ind i fremtiden siger Christian Tønnesen. Christian Tønnesen er chefen, der bestemmer og styrer alt i Faaborg–Midtfyn Kommune. Hvis Søren Kristensen, (den politisk valgte), Vibeke Carstensen og ikke mindst Frank Faxøe skal leve op til deres løfter, som de er kommet med (ifølge pressen), er de kommet på en svær opgave! Fritidssejlerne er den eneste gruppe i fritidslivet, der betaler så kommunen kan sende millioner videre fra en overskudsgivende lystbådehavn og marina til en underskudsgivende erhvervshavn. Mit spørgsmål er så til Hr. Faxøe som kan se ind i fremtiden: Hvornår får vi en demokratisk valgt havnebestyrelse, hvor fritidssejlerne også bliver hørt? De betaler ca. 4,5 millioner for at udøve deres fritidsinteresse og bliver stadig ikke hørt på demokratisk vis! Havnen tjener 325.000 kr. på at sælge el og vand til fritidssejlerne, og der er snart lige så mange priser på bådpladser, som der er lejere! Hvor mange andre grupper i fritidslivet tjener kommunen på?

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce