Annonce
Navne

Unge stemmer: Anders frygter at miste sin lokale bagerbutik og dens charme

Når han ikke passer sin skole på Svendborg Gymnasium, kan Anders Moltke godt lide at presse sig selv i styrkecentret, som han betragter som et frirum. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Denne uges ”unge stemme” har valgt at skrive om vigtigheden af at handle lokalt. Han frygter for de lokale butikkers eksistens i fremtiden, men har ikke mistet troen på deres overlevelse.

Lokalbutikkerne lukker på stribe.

Det er overskriften på den klumme, som Anders Moltke, der studerer på Svendborg Gymnasium, har skrevet i Fyns Amts Avis.

Gennem sin ungdom har den nu 17-årige oplevet, at butikslivet i Svendborg har ændret sig - Og det er til det negative, mener han.

Når han ikke hænger ud med sine venner, bruger han blandt andet sin tid på at passe sit fritidsjob som butiksansat. En beskæftigelse han også har haft før.

- Tidligere arbejdede jeg hos Slagter Engstrøm, som er lukket nu efter en periode med nye ejere. Det er ikke den eneste forretning, der har måttet lukke. Jeg kan også huske, da der engang var en grønthandler oppe ved Sportmaster, mindes han.

I dag arbejder Anders Moltke hos Bager Wendorff, der er en kæde med lokale ejere. Han frygter, at den heller ikke vil stå distancen og en dag vil lide samme skæbne som Slagter Engstrøm og grønthandleren.

- På et tidspunkt blev jeg syg og kunne derfor ikke komme på arbejde. Da jeg så efterfølgende blev rask og kom på arbejde, fortalte de mig, at det ikke havde gjort den store forskel, hvis jeg var kommet, da der stort set ikke havde været nogen kunder den dag.

- Der er stadig mange kunder, især i weekenderne. Men når jeg taler med de andre ansatte i butikken, fortæller de, at de har og stadig oplever et jævnt fald i antallet af kunder, beretter han.

Selvom man fortsat vil kunne købe brød i supermarkeder og andre steder, hvis bagerbutikkerne en dag lukkede, vil det langt fra være det samme, pointerer Anders Moltke.

- Jeg synes, det er vigtigt at beholde de mange små bagerier, da de giver en hver by charme. Jeg er vokset op med, at det er en tradition at hente morgenbrød sammen med familien, og så sidder man bagefter og spiser sammen. Man tænker måske ikke over det. Men der er noget fællesskab i det. Man møder måske en gammel ven eller bekendt i bageren eller på vej derop, og så står man og sludrer, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce