Annonce
Langeland

Unge forsøgte at stikke af fra politiet: Blev cyklet op af betjente

Billedet her er fra gågaden i Odense, men fredag var de cyklende betjente også på gaden i Rudkøbing. Arkivfoto
Politiet sendte cyklende patrulje på gaden i Rudkøbing.
Annonce

Langeland: Man skal ikke kun kunne trykke speederen i bund, men også være i stand til at træde hårdt i pedalerne for at gøre sig som uniformeret politibetjent.

Og det kunne to cyklende betjente, der fredag hoppede i sadlen og patruljerede på gader og stræder i Rudkøbing. Klokken 11.20 forsøgte de at stoppe tre unge, der kom kørende uden styrthjelm på den samme knallert i Biblioteksgården bag Fakta, men de unge gav sig ikke uden kamp.

De to, der sad bag på knallerten, forsøgte begge at stikke af til fods, men de blev cyklet op af de to cykelbetjente.

- De to unge er begge under 18 år, og de får nu hver en bøde på 1500 kroner for at køre uden styrthjelm, fortæller politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politi i Svendborg.

Føreren af knallerten stak også af, og ham fandt politiet aldrig frem til.

Til gengæld kunne de ti minutter senere igen finde bødeblokken frem, da en 40-årig langelænder kørte rundt på en knallert, mens han var påvirket af hash. Manden havde heller ingen forsikring, og det koster en bøde på 1000 kroner. Desuden venter et efterspil, når resultatet af blodprøven foreligger.

Rasmus Tyllesen fortæller, at man har god erfaring med betjente, der patruljerer på cykel og i højere grad møder borgerne i øjenhøjde.

- Man er mere tilgængelig end i en bil og kan derfor også møde borgeren på en anden måde. Det er ikke fordi, vi ikke er tilgængelige i en patruljevogn, men det indbyder lidt mere til, at man kan gå over og få en snak. Det kan noget andet, siger Rasmus Tyllesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Solidaritet med den kendte handelskultur

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce