Annonce
Langeland

Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige

Billedet er fra Regnbuelejren sidste år, der forgik på Humble Musikefterskole. Børnene fik krammet hinanden farvel og der blev udvekslet telefonnumre på kryds og tværs. Pressefoto.
Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted, og Ungdommens Røde Kors søger nu frivillige unge langelændere til foreningens sommerlejrer.
Annonce

Langeland: Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige på Langeland, der vil være med til at give den bedste sommerferie til en gruppe børn, som har brug for en pause fra hverdagen.

Det skriver Ungdommens Røde Kors i en pressemeddelelse, hvor de opfordrer langelænderne til at bruge en uge af sin sommerferie for, som de skriver, "at give udsatte børn og unge verdens bedste ferie."

Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted, mener Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

- Mens fritidsaktiviteter og skoler har været lukket ned, er det gået hårdest ud over de børn, der i forvejen har det svært. De børn, der kommer på vores ferielejre, har manglet et pusterum fra en hård hverdag i familier med store sociale udfordringer, siger han.

Annonce

Humble

Lige nu mangler der blandt andet frivillige til ferielejren i Humble. Men er man fra Langeland og gerne vil være frivillig, er det ikke sikkert, at man kommer til Humble. For det er ikke altid hensigtsmæssigt at have med bør og unge og gøre på ferielejre i sit eget lokalområdet, oplyser Ungdommens Røde Kors.

For langelændernes vedkommende vil man eksempelvis kunne komme til lejren i Nakskov eller Assens, men også andre steder i landet.

Der plejer at være 70 børn og unge i lejren i Humble sammen med ca. 50 frivillige. Og hos Ungdommens Røde Kors oplever man, at coronakrisen har ramt familierne og dermed børnene hårdere end mange andre. Og derfor er det særligt vigtigt med frivillige, der vil hjælpe.

- Som frivillig kommer du til at gøre en enorm forskel for børnene. Du er med til at give dem den bedste uge, hvor de får den opmærksomhed og de positive oplevelser, de har manglet i mange måneder nu. Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller, siger Troels Boldt Rømer.

Annonce

Slip fantasien løs

Han pointerer, at ferielejrene også er en stor oplevelse for de frivillige, som får et frikvarter fra voksenlivet. Man kan blandt andet bygge sæbekassebiler, lege vandkamp, lave ”ulækre madder” i køkkenet og tage del i et børneunivers på en unik måde.

Udsatte børn og unge i Langeland Kommune

Der findes ikke noget konkret tal på, hvor mange udsatte børn og unge, der er i Langeland Kommune, men kommunens Familieafdeling oplyser, at de konstant har omtrent 300 åbne sager.

I alt bor der 1351 børn og unge i kommunen fordelt på:

429 0-5årige.
441 6-10årige. 
481 11-17årige.

Ungdommens Røde Kors har siden 1964 årligt inviteret udsatte børn og unge på sommerferie. I år afholdes 22 ferielejre over hele Danmark, og når de sidste er afholdt i august, vil mere end 1400 børn og unge tage tilbage på skolebænken med gode sommerminder i bagagen.

For Humbles vedkommende ligger regnbuelejren i uge 29.

Hvis man ønsker at blive frivillig på ferielejre, er tilmeldingen åben frem til 1. marts. Man kan læse mere på  www.ferielejr.dk, oplyser Ungdommens Røde Kors.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Langelandsfortet må genåbne: Men museet åbner først til påske - meget kan opleves allerede nu

Langeland For abonnenter

Mulig svinefarm på Langeland: Flere naboer op i det røde felt - beboer vil gå til Naturklagenævnet

Annonce