Annonce
Øhavet

Undgå bøder og påbud: Havemand giver gode råd til at få styr hæk og ukrudt

Ahmad Alfakih, der til daglig driver firmaet Ahmads Rengørings- og Haveservice, kommer i artiklen med gode råd til, hvordan du holder fortovet frit for vegetation. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Havemanden Ahmad Alfakih kommer med gode råd til, hvordan du undgår at din hæk og dit ukrudt udløser påbud og regninger fra kommunen.

Annonce

Ærø: Ukrudt, der pibler op mellem fortovsfliser, og hække, der presser gående unødigt langt ud mod vejbanen, kan udløse påbud og bøder fra kommunen. Derfor kommer Ahmad Alfakih, der til daglig driver firmaet Ahmads Rengørings- og Haveservice, her med gode råd til, hvordan du undgår at ende i den situation.

For at undgå at hækken breder sig for langt ud over fortovet, så er det ikke nok at klippe den én gang om året, fortæller Ahmad Alfakih.

- Du skal klippe din hæk to helst tre gange. Det er bedst at gøre det i maj, juli og sidst i august, siger Ahmad Alfakih, der i samme ombæring oplyser, at der ikke er den store forskel på hvilken sort, du vælger.

Annonce

Ingen nemme løsninger

Når det kommer til ukrudt, er der ikke nogen nemme løsninger, ifølge Ahmad Alfakih.

- Du kan rive det op med håndkraft eller bruge et hakkejern, du kan brænde det eller bruge gift. Jeg bruger aldrig selv gift, da jeg ikke vil risikere, at for eksempel en fugl bliver syg af det, siger Ahmad Alfakih og fortsætter:

- Hvilken metode, der er bedst, afhænger, af hvor ukrudtet gror, og om der for eksempel er meget eller lidt sol.

Hvis du har et fritidshus, som du forlader i længere perioder, så er der kun én simpel løsning, fortæller Ahmad Alfakih.

- Du skal lave en aftale med en havemand, der kan se til haven, mens du er væk. Så kan han vurdere, om der skal gøres noget, siger Ahmad Alfakih.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce