Annonce
Kultur

Uha, det er sjovt: Alt andet end indholdet har de forberedt - men de garanterer, at du griner

UHA blev ført sammen af et teatersport-hold i Odense for 15 år siden. I dag er medlemmerne spredt over hele landet, men samles stadig for at improvisere sig frem til masser af grin. PR-foto
Glæd dig til at møde nogle af landets sjoveste fyre, når den lokale impro-comedygruppe UHA masserer lattermusklerne til årets Best Of Odense-show 19. november i Odeon.

Noget af det mest meningsløse, at spørge en impro-komiker om, er nok: ”hvad kommer der til at ske?”.

Hele pointen er nemlig, at ingen kender svaret på netop det.

- Vi kan sige, at der er en ramme. Og inden for den ramme, skaber vi noget indhold – noget komik. Hvad det indhold er, afhænger af os, der er på scenen, men også af publikum. Publikum har en meget aktiv rolle i at medvirke til det indhold, vi skaber på scenen, siger Palle Birch.

Annonce

Han er det ene ben i det fembenede fri-fantasi-dyr UHA, der gang på gang har imponeret med at være komiske på kommando. I 2018 og 2019 vandt de således DM i impro-comedy, som gruppens disciplin nok bedst kendes som.

- Det er en underholdningsform, hvor tankegangen er at gå fra ingenting til noget – ad den sjovest mulige vej, siger Palle Birch og bliver mere konkret:

- Vi arbejder altid med en ramme. Det kan være, at vi leger, at vi sidder i en bil. Inden for den ramme kan vi lægge yderligere benspænd, som vi kan forholde os til. Vi kan blandt andet bede publikum om nogle ord, der vi skal forholde os til på den biltur, men derfra er det ren improvisation, siger han.

For de fleste lyder det nok som en sikkert angstanfald at stille sig så umiddelbart uforberedt op på en scene og improvisere sig frem til publikums grin. For Palle Birch og resten af holdet er det et uundværligt adrenalin-kick – mest af alt fordi er langt mere forberedt, end man skulle tro.

Palle Birch. Foto: Klaus Knakkergaard

- Vi kender hinanden gennem de sidste 15 år. Nogle af os gennem hele livet. Det er deri, den virkelige forberedelse ligger. Vi kender hinandens kropssprog, vi kender hinanden humør, vi ved næsten, hvad den anden tænker, og det gør, at vi kan folde os ud og være helt trygge i, at vi nok skal underholde.

Så du er sikker på, at hver gang I går på scenen, så kan I få folk til at grine?

- Ja. Det er jeg sikker på.

Han har sine mange års erfaring at bygge den selvtillid på, men Palle Birch og UHA kan samtidig støtte sig op ad, at improvisationen ser ud til at fylde mere og mere i den brede offentlighed.

Nogle læsere vil formentlig huske storhedstiden med programmer som ”Hatten Rundt”, mens andre kan nikke genkendende til aktuelle formater som ”Den Korte Radioavis”, ”Undskyld vi roder” og komikerens Sacha Baron Cohens karakterer som Bruno og Borat.

- De har nogle rammer, men de skaber også plads til improvisation og fri leg i deres universer. Og de er virkelig, virkelig dygtige, vil jeg gene understrege, men det viser bare, at publikum er vant til impro-comedy. Om de så kalder det det, eller ej, det betyder ikke så meget. Vi ved og kan se, at det virker, siger Palle Birch.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Så er den gal igen: Fire døde vildsvin strandet på Ærø

Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Navne

Trompeten har ført Asbjørn Kamban til bøgescener og børnehaver: - Det driver mig, når jeg kan mærke, at jeg giver noget. Så giver det mening for mig.

Faaborg-Midtfyn

Snød energiselskab og hentede udlænding til Fyn for at passe skunklaboratorium: Tre mænd dømt i udsædvanlig narkosag

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Ærø For abonnenter

Nye tiltag på vej for at sikre færre aflysninger af Ærøxpressen: - Vi bør kunne sejle under de her vejrforhold

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Leif Maibom fylder 70: Revykonge havde fornøjelige 12 år i Faaborg

Fyn

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Svendborg

Derfor blev åen pludselig blodrød: Kemikere undersøger, om det er skadeligt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Fyn

Kriminelle må vinke farvel til byturen: Fyns Politi indfører nattelivszoner i Odense og Svendborg

Annonce