Annonce
Bagsiden

Ugens tip til det gode naturbillede: Stå tidligt op og gå sent i seng

Lyset kan være helt afgørende for det gode naturbillede. Det bedste lys finder man ifølge naturfotograf Mikkel Jézéquel morgen og aften.

- Jeg står selv op før solopgang, og om sommeren er det ved tretiden om morgenen. Så lægger jeg mig ud og venter på dyrene og lyset, forklarer den vestjyske naturfotograf.

Midt på dagen holder han fri, redigerer billeder, eller spejder efter nye motivet. Og så er det ellers afsted igen, når aftensmaden er spist.

Annonce

- Lyset er langt mere interessant, når solen står lavt. Desuden er pattedyr og fugle mest aktive på de de tidspunkter, lyder forklaringen.

Når Mikkel Jézéquel har fundet et sted til et spændende landskabsbillede, har han en app på telefonen, der viser ham, hvordan lyset falder på forskellige tidspunkter.

- Så gør jeg mig klar til at fotografere en times tid før, for jeg har tit kun få minutter til at få billedet taget, når lyset står rigtigt, lyder det fra den erfarne naturfotograf, som har fotograferet siden skoletiden. Han driver Alopex Media, hvor han lever af at holde foredrag og sælge billeder og bøger. Hans billeder blev blandt andet udvalgt til at udsmykke byrådssalen i Ringkøbing, da rådhuset for nyligt blev gennemrenoveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce