Annonce
Svendborg

Uge 40: Styr uden om ordblindefælderne

Karsten Højer er ordblind, men det har ikke afholdt ham fra at blive en succesfuld erhvervsmand. Hør ham fortælle i uge 40. PR-foto
Der er fokus på ordblinde og deres mange muligheder, når der er ordblindeuge i uge 40.

Svendborg: I den nationale ordblindeuge i uge 40 er Svendborg Bibliotek og VUC også på pletten med særlig fokus på dem, der har bøvl med bogstaverne, og med hvilken hjælp, man kan få. Formålet med ugen er at bryde med eksisterende myter og vise de mange muligheder, der findes i dag for at leve godt med ordblindhed.

Ugen byder på flere arrangementer på biblioteket, blandt andet kan man tirsdag 1. oktober møde undervisere fra VUC, der fortæller om ordblindhed og mulighederne for at studere som ordblind. Man kan kan også blive testet for ordblindhed i deres stand på Svendborg Bibliotek. VUC's stand er bemandet med ordblindekyndige fra kl. 15.30-16 og igen kl. 17-17.45.

Annonce
Susanna Sommer fortæller om podcast - en mulighed for at lytte og blive klogere, uden at skulle forstyrres af bogstaver. PR-foto

Lyt i stedet for at læse

I ordblindeugen præsenterer biblioteket også egne tilbud til ordblinde lånere på en lille udstilling.

Tirsdag kl. 16 kan man også møde Karsten Højer, bysbarn, succesrig erhvervsmand – og ordblind. Han fortæller om at leve som ordblind og hvordan han har brugt sine erfaringer i skolesystemet til at finde frem til, hvad han er god til. Foredraget er gratis og kræver ingen tilmelding.

Samme dag kl. 19 kan man på VUC høre foredraget "Forstå dit ordblinde barn". Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding til VUC.

Onsdag 2. oktober er der højtlæsning for alle kl. 10.30-11, og om aftenen inviterer biblioteket på opdagelsesrejse i podcastmediets verden af historier. Det er Susanna Sommer, der står for den del. Billetter hertil skal købes via biblioteket.

Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce