Annonce
Svendborg

Uffe Strandby stopper: Gymnastikhøjskolen i Ollerup skal have ny forstander

66-årige Uffe Strandby har været forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup siden 1999. Men ved årsskiftet stopper han for at tage hul på et nyt kapitel i sit liv. Foto: Andreas Bastiansen
Nej, pension skal han ikke på, 66-årige Uffe Strandby, der har været forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup siden 1998. Han stopper som forstander for - som han siger - at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.
Annonce

Ollerup: Siden 1999 har Uffe Strandby været forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup - og som sådan blandt andet været med til at styre projektet med at bygge en stor, milliondyr arena i mål.

Men til årsskiftet er det slut. Han har meddelt bestyrelsen på skolen, at han stopper som forstander.

- Det er vemodigt, for jeg har været glad for at være her, og jeg har mødt mange spændende, engagerede, dynamiske mennesker, og jeg har været betroet meget ansvar. Men sådan skal det være. Jeg tager hul på et nyt kapitel i mit liv, siger han.

- Hele livet er valg, og kunsten er at vælge rigtigt. Og nogle valg udelukker andre, siger han om den beslutning, han har truffet.

Han kan ikke både starte et nyt kapitel i sit liv og blive i det gamle.

Men hvad det nye skal være, vil han ikke løfte sløret for endnu.

- Det er ikke pension. Men hvad det er, vil jeg ikke sige endnu. Lige nu skal jeg fokusere på at gøre tingene færdige her, siger han.

Selvom han siger, det er vemodigt for ham at stoppe, kigger han tilbage på mange gode år. Og spørger man ham, hvad han hæfter sig ved efter godt to årtier som forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup er svaret:

- Jeg vil huske engagementet. Når man vælger at tage på højskole, gør man det jo frivilligt; det samme gælder de ansatte. Det giver et helt særligt engagement, som jeg vil huske tilbage på. Det har været fantastisk, siger han.

Annonce

Planlagt længe

Selvom han først nu melder ud offentligt, at han stopper som forstander, er det ikke en beslutning, der netop er blevet truffet.

Blå Bog: Uffe Strandby

Uffe Strandby er 66 år gammel og har været forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup siden 1999.

Før det var han kortvarigt konstitueret forstander på Ryslinge Højskole, hvor han var ansat som lærer.

Han er født i Vinderup ved Holstebro og kom til Sydfyn, da han startede på Gymnastikhøjskolen i Ollerup som elev i sommeren 1974 og et år frem.

Siden læste han til lærer i Skårup, flyttede til Vestjylland, siden København, men vendte så tilbage til det sydfynske.

Privat er han gift med Ingrid på 43. år - hun er i øvrigt fra Norge, men de mødte hinanden på højskolen - og sammen har de to voksne børn; en søn og en datter.

Mere end et år har den været undervejs.

- Hvis man ikke planlægger sit liv og træffer valg, må man jo affinde sig med, hvad der tilfældigvis sker. Det vil jeg ikke. Jeg vil selv sætte dagsordenen, så derfor har jeg planlagt det her og i god tid drøftet min beslutning med bestyrelsesformand, Poul Henning Jørgensen. Det skal man gøre, når man går med tanker om at stoppe.


Det er ikke pension. Men hvad det er, vil jeg ikke sige endnu. Lige nu skal jeg fokusere på at gøre tingene færdige her.

Uffe Strandby


Nu er det så op til bestyrelsen at finde Uffe Strandbys afløser med tiltrædelse 1. januar 2021; en afløser der i manges øjne skal udfylde et par store sko.

Og hvordan gør man så det?

- Man skal have evner for at være forstander. Og vigtigst af alt, så skal man have utroligt meget lyst, for det er ikke et 8-16 job, siger Uffe Strandby, der sammen med sin hustru Ingrid flytter fra forstanderboligen i Ollerup til en lejlighed, de har købt i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Kæmpe vindmøllelettelse i Lundeborg: - Det er simpelthen dagens bedste nyhed

Fyn

OB afværgede krise i tilbagelænet stil

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Annonce