Annonce
Fyn

Udvalgt som én af fem i national kampagne: Lokal skole er nu tæt på ny gymnastiksal

Fjelsted Harndrup Skole er nu tæt på at kunne få økonomisk støtte til renoveringen af gymnastiksalen fra 1962. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Fjelsted/Harndrup: Fjelsted Harndrup Skole er nu meget tæt på at kunne realisere drømmen om en renovering af den gamle gymnastiksal med økonomisk støtte fra det landsdækkende projekt "Gamle gymnastiksale - nye muligheder".

I maj 2020 blev skolen udvalgt som en af ti skoler i Danmark, hvis gymnastiksal blev fundet egnet til at være med i opløbet om en nytænkende renovering. Nu er Fjelsted Harndrup Skole sluppet igennem det næste nåleøje og er den ene af blot fem renoveringsprojekter, der er gået videre til kampagnens sidste udvælgelsesfase.

Det er Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Bygge- og Anlægsfonden, der står bag projektet.

Annonce

Nu skal et hold af kommunale repræsentanter, foreningsfolk og skolens medarbejdere arbejde videre på skitserne til den kommende renovering, som skal munde ud i færdigt byggeprogram. Hvis kampagneparterne vurderer Fjelsted Harndrup Skoles projekt til at være af høj arkitektonisk kvalitet og til at være nytænkende og understøtte mangfoldigt brug, kan skolen se frem til at få dækket en tredjedel af anlægsudgifterne af Bygge- og Anlægsfonden.

Skolens gymnastiksal er fra 1962. Visionen for renoveringen er at fremme bevægelsesmuligheder i frikvarterer såvel som i undervisningen samt at åbne salen op for andre i lokalområdet.

I en pressemeddelelse lyder det fra skoleudvalgsformand Jens Backer Mogensen (S):

- Idræt er de seneste år blevet opprioriteret som fag og har fået en højere faglighed. Dermed er der også behov for tidssvarende rammer, som kan bruges til kombinere viden om sundhed og kroppen og skabe indbydende faciliteter til leg, læring og eksperimenter. Med projektet her skaber vi en ramme, som understøtter begge elementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce