Annonce
faa.dk

Udvalgsformand afviser, at der kan gøres noget for bådejere i Rantzausminde

Flemming Madsen (S) ønsker at tilgodese Svendborgs egne borgere i havnenes ordensreglement. Foto: Michael Nørgaard
Flemming Madsen (S), der er formand for Teknik- og Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune, forstår godt, at de bådejere, der nu smides ud af Svendborgs kommunale havne, fordi de ikke er bosat i kommunen, er ærgerlige, men han mener ikke, at reglerne kan være anderledes.

Svendborg: Der er ikke noget at komme efter.

Så kort kan Flemming Madsens holdning til sagen om tre bådejere, der er blevet smidt ud af Rantzausminde Havn, fordi de ikke er bosat i Svendborg Kommune, beskrives.

- Selvfølgelig er det ærgerligt for dem, det går ud over, men de har jo lov til at søge ind i en privat havn, siger han.

Annonce

Anciennitet er ligegyldigt

Selvom Vera Nielsen, Jørn Nielsen og Svend Hansen har haft deres både i Rantzausminde Havn i knap 30 år, skal de alligevel finde et andet sted at være på lige fod med andre ikke-svendborgensere, der har både i kommunens havne.

- Vi har en meget lange liste af vores egne borgere, der har svært ved at komme til. En kommunal havn bør primært være til vores egne borgere, og det er så også det, vi gør op med nu, forklarer han.

At Vera Nielsen, Jørn Nielsen og Svend Hansen synes, at det er urimeligt, er der i Flemming Madsens optik ikke noget at gøre ved.

- Selvfølgelig vil de mennesker, der bliver ramt, ikke synes, at det er rimeligt. Til gengæld synes dem, der så får en plads, at det er ganske rimeligt. Sådan er det med alle beslutninger.

Annonce

Find et andet sted at være

Selvom Flemming Madsen er ganske kontant, når det kommer til håndhævelse af de nye regler, så er han ikke bleg for at indrømme, at han godt kan sætte sig ind i de udsmidte bådejeres frustrationer.

- Det er klart, at de ikke synes det er sjovt, og det kan vi godt forstå, men vores lod er også at sige, hvordan reglerne bliver fremadrettet.

Han foreslår dog, at man som bådejer bare kan finde en plads i en anden havn.

- De har altid lov til at søge ind i en anden havn, det skal jeg ikke blande mig i.

Annonce