Annonce
Ærø

Udvalg vil have flere nye boliger og udvidet bymidte i Marstal

Lennart Mogensen (V), formand for teknik-, miljø- og havneudvaget. Foto: Mathias Hjort
På seneste Teknik-, miljø og havneudvalgsmøde blev tomlen vendt op til nye byggeprojekter og en udvidet bymidte i Marstal.

Ærø: Der kan være flere nye boliger på vej på Ærø. Ved mødet i Teknik-, miljø- og havneudvalget mandag vendte politikerne tomlen op til udstykning og salg af 10 nye byggegrunde til ejerboliger på Ryager, beliggende på Statene 502 i Ærøskøbing. Det fortæller udvalgsformand Lennart Mogensen (V).

- Vi mener, der er behov for det, og vi har nogle lokale, der står og tripper, som gerne vil købe en grund og bygge et nyt hus, siger han.

Der er mulighed for at etablere 20 boliger, men udvalget indstillede, at man starter med 10. Det koster kommunen fem millioner at byggemodne og etablere vejanlæg til den første etape, og det skal godkendes i økonomiudvalget, før man kan gå videre.

Annonce

Derudover indstillede udvalget at følge Det Ærøske Boligselskabs anmodning om at opføre tre rækkehuse i Kildehavens afdeling 32, som også krævede en dispensation fra lokalplanen.

Det er lejeboliger, og det er der efterspørgsel på, så det giver god mening. Det er et forholdsvis lille projekt og kan gøres rimelig hurtigt.

Lennart Mogensen (v), formand teknik-, miljø- og havneudvalget, Ærø

- Det er lejeboliger, og det er der efterspørgsel på, så det giver god mening. Det er et forholdsvis lille projekt og kan gøres rimelig hurtigt, siger Lennart Mogensen.

Byggeriet i Kildehaven skal endeligt vedtages af kommunalbestyrelsen.

55 høringssvar

Teknik-, miljø- og havneudvalget kunne også sende forslag til kommuneplantillægget for byer og landsbyer til godkendelse, som har været i høring fra 24. august til 2. november. Og der var mange, som havde noget at indvende. I alt er indkommet 55 høringssvar, hvoraf 39 omhandlede forslaget om en udvidet bymidte i Marstal, der, i fald det bliver vedtaget, skaber mulighed for at etablere en dagligvarebutik på havnen i Marstal.

Høringssvarene vedrørende bymidteafgrænsningen fordeler sig på flere emner, men ifølge referatet fra udvalgsmødet tilkendegiver 20 svar et ja tak til Netto eller flere dagligvarebutikker på havnen i Marstal, mens 18 har tilkendegivet et nej tak.

Teknik-, miljø og havneudvalget besluttede at indstille forslaget om den udvidede bymidte.

- Vi fire er jo enige om, at det stadigvæk er udvikling, og efter vores begreber vil det forskønne området dernede. Vi kan jo få den Netto lige som vi vil have den med koøjer, græs på taget og jeg ved ikke hvad. Det er noget kønnere end det, der er nu, siger Lennart Mogensen og gør opmærksom på, at Jens Weiss (Løsgænger) var syg og derfor ikke deltog i mødet.

Annonce

Lokalplan skal endevendes

På dagsordenen var også sagen om ændring af baghuset i Nørregade 51 i Ærøskøbing. Fyns Amts Avis har tidligere skrevet om, at et fejlbehæftet bilag er kommet ind i lokalplan 9-9B og sået tvivl om bevaringsværdien af baghuset i Nørregade 51, og om det derfor var lovligt at nedrive og ombygge. Lennart Mogensen fortæller, at sagen var til orientering på udvalgsmødet, da man afventer klagen, som er indsendt til Planklagenævnet, fra naboerne på begge sider af Nørregade 51.

Men udvalgsformanden mener, at lokalplanen skal kigges efter i sømmene.

- Det er jo en uheldig sag, og at der er et bilag, som er modstridende. Og der er efterhånden så mange sager med 9-9B lokalplanen, at vi bliver nødt til at få den revideret. Den skal simpelthen endevendes. Der er jo rigtig mange baghuse, der ikke er registreret i bygningsregistranten og heller ikke har nogen SAVE-værdi, og det er altså en mangel. Det har aldrig nogensinde været intentionen, at man skulle rive de baghuse ned, som for nogens vedkommende er en integreret del af boligen, siger han.

Lennart Mogensen går ud fra, at det nye Teknik-, miljø- og havneudvalg går i gang med at revidere lokalplan 9-9B snarest muligt.

- Det er jo ikke et enestående tilfælde, og vi kan lige så godt komme i gang, for der kommer andre af den slags sager. Hele området skal kulegraves, siger han.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Ærø

Naturen og havet trak i krimiforfatteren, men efter en årrække på Ærø solgte han og hustruen sidste år deres gård og rejste væk

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce