Annonce
Ærø

Udstillingen blev ikke til noget: Nu er den udgivet som bog

Det store kunstkatalog rummer billeder af og fortællinger om alle skulpturene i udstillingen, der ikke blev til noget. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce

Ærø: Kunsten kan man ikke sådan uden videre knække. Heller ikke hvis en pandemi rammer.

Det beviser Kunsthøjskolen på Ærø, som godt nok har måttet aflyse sin sommerudstilling med titlen Tværsnit/Sommerskulptursøby 2020, men som i stedet har produceret et katalog, hvor de 61 værker, der skulle have været udstillet, bliver præsenteret.

I alt har 45 professionelle kunstnere, syv kunstakademistuderende og 15 højskolekursister deltaget i arbejdet med årets skulpturudstilling, der - hvis altså coronaen ikke havde ramt - skulle have været opstillet i Søby, Bregninge, Ærøskøbing og Svendborg.

I en pressemeddelelse fra kunsthøjskolen hedder det, at kataloget præsenterer "et nuanceret tværsnit af skulptur i dag og viser kunstnernes 61 satellitudstillinger".

Værkerne bliver altså i stedet for at blive opstillet i fysisk form nu i stedet præsenteret på siderne i kataloget, hvor kunstnerne har dokumenteret værkerne og arbejdet med dem under deres corona-isolation.

Billederne er ledsaget af tekster og essays af Kaspar Kaum Bonnén, Susan Hinnum, Ole Hartvig og Hannah Heilmann, og udgivelsen er blevet til med støtte fra blandt andet Ærø og Svendborg Kommuner, Statens Kunstfond og Kunsthøjskolen på Ærø.

Kataloget er gratis og kan fås på turistkontorerne i Ærøskøbing og Søby, i Bregninge Kirke eller - hvis man er i Svendborg - i Kunstbygningen SAK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce