Annonce
112

Udrykning til genbrugspladsen: Der var gået ild i komposten

En bunke kompost selvantændte, og så måtte brandfolkene en tur på genbrugsstationen uden for åbningstid. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg: Folk fra Beredskab Fyn fik natten til torsdag luftet pumperne.

Klokken 1.03 slog en vægter alarm, da han mente at have set gløder i noget kompost på Genbrugsstation Svendborg, og så gik turen ellers til Miljøvej i det nordlige Svendborg.

Hvor det blev konstateret, at vægterens syn ikke havde svigtet.

- Der var en stak, der var selvantændt, og der var gløder fire-fem steder. Så vi gav det noget vand, siger indsatsleder Brian Andersen.

Han beretter også, at det ikke er første gang, der er kompostproblemer på pladsen, og at han og genbrugsstationens personale skal have en snak om, at komposten bør vendes noget oftere.

Og så oplyser Brian Andersen i øvrigt, at bilernes blå blink blev aktiveret, men heller ikke mere end dét.

- Vi havde ikke hornene på. Der var ingen grund til at vække alle på vejen derud, siger han. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce